'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Monday, February 28, 2011

..waaah kezutan, sape yang anta ni??!..

Salam Ukhwah..

Ermm.. pelik aku arini.. tetbe dpt parcel.. parcel plak x tertera dr sape.. cume dipos menggunakan sampul surat rasmi FAMA.. ermm da lame x dpt kezutan mcm ni.. last dpt mase zaman skola dolu2.. tp ni bukan brg tuk aku.. nk taw aku dpt brg ape??! 



Hah.. ni die, Baby bibs.. ;)
aku pernah masukkan Ariq dlm baby cloth diapers contest.. tp bukan grand contest la.. sekadar suka2 dibuat oleh teman fb.. tp x tau la plak yg Ariq menang ke??!  bibs ni saguhati ke??! Disebabkan aku da lame x bukak FB so aku x tau la perkembangan isu semasa (dlm FB) skang ni.. 

Xpelah.. ape2 pun aku ucapkan terima kasih bebyk kepada dia yg telah pos bibs ni, semoga dimurahkan rezekinya.. cantik bibs itu.. kan2??! ;)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Bloglist kna pilih2 ke?!..

Salam Ukhwah...

Aduuuh kekenyang selepas lunch.. buat BW.. ermm ramai gak memember da ade blog.. elok ler tuh.. boleh jaga mulut dr berbicara biarla batin mencatatkan yang zahir.. kadang bila berbicara x sedar sedang melukakan.. :) nk2 mulut mcm aku ni.. kui3x.. (xpe.. aku sedar diri..)

Pernah dulu aku buat BW n terjupe entry bahawa dia terharu kerana blog die terpilih tuk jd bloglist aku.. pelik.. knape eik?! atau mgkn ade blogger yg membuat shortlisted tuk jd bloglist diorg.. tp itu bukan aku.. aku bloglist jek semua yg aku follow..
Mudah bg aku tuk buat BW.. aku masuk satu persatu entry yg da diupdate...  x perlu aku memilih2.. tp ye.. tajuk entry mmg kna gah.. klu x gah, rase cam x menyengat nk klik.. manusia kan.. terbatas dgn perbuatan dan waktu.. 

Mgkn ade blogger yg memilih blogger lain tuk jadikan diorg bloglist.. tp knape?!  sbb  xknal ke?! x berminat dgn tiap entry yg dibuat ke?! atau sebenarnye diorg da boring terjebak dgn blogger2 baru mcm aku ni.. yelah newbie.. br belajar.. penulisan smua panjang2.. boleh buat novel.. tu yg diorg malas kot.. issh tp x baik buat andaian la.. mgkn diorg ade reason tersendiri..

Xpelah.. yang penting aku ikhlas buat bloglist tuk setiap blog yg aku follow.. kadang x terjenguk even BFF punye blog.. ape lg blogger2 otai kan.. tentu diorg pun x tertgk jugak blog2 br yg lain.. ok2.. kna positif.. pape pun xbaik pilih bulu.. ;)

K lah saje jek.. korg layanzzzzzz jelah k!! Thanx 4 reading  ;)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

...susah senang kehidupan...

Salam Ukhwah...

fuurh.. bgn awal pg tuk pump session, malas nk smbg tdo lg pasal takot terlajak plak t.. so terpkir nk update blog r.. br2 ni seorg kwn contact tanyekan khabar n how's life.. ape lagi jawapan aku selain dr ok n bertambah baik.. Alhamdulillah.. xtaw la nk kategorikan hidup yg x best n best ni.. pada aku idop aku best jek.. ;) smpi terlalu takot bile terpkirkan mati.. huhuhu

Kadang aku pelik dgn sesetgh org yang selalu mengeluh n merungut, seolah2 xboleh menerima takdir idup die.. ade jek xkna.. die pkir seolah2 die da buat sehabis baik dlm kehidupan die.. mgkn ye.. tp kite kna tau kehidupan kita ni terbahagi kepada 2, duniawi dan ukrahwi..dua2 ke da sehabis baik?!!

Ade juge yg merungut ukhrawi sehabis baik pun hidup mcm tu jugak.. ermm ntah la, yang ni aku xleh nk komen sbb segalanya ditentukan olehNya.. Dia lebih mengetahui setiap detik yang kite lalui.. kadang sedikit ujian yang diberikan tp kite hambanya ni seolah2 mcm x paham.. atau buat2 x paham.. sbuk plak nk pkir mati lebih baik.. Astagfirullah Al-azim..

Dari zaman study di Uitm smpi skarang ni, ade jek jenis manusia mcm ni kat keliling aku... aku rimas n takot dgn golongan mcm ni.. nk kate ilang akidah.. elok jek bertudung litup.. kire masih berpegang kepada syariat la kan.. tp mulut, hati n fikiran seolah2 mcm da terpesong jek.. uiiish selisih malaikat 44.. knape malaikat 44 eik??! ntah.. aku hembus jek.. kih3x..

Aku ni pun bukan bagus sgt, nk kata kaya pun x kaya jugak.. pernah gak rase kesempitan tp kite berbaliklah pada Dia.. (ceh... nmpk sgt aku ni time susah atau diuji br ingat Dia yek) issh x baik la.. kadang2 jek..  kui3x.. Astagfirullah Al-azim.. law dating dgn Dia mohon la keampunan dan keredhaan.. jgn asyik mohon nk kaya n senang jek tp keredhaan tu xde, tu yg rase mcm x complete jek idop.. kadang kna pkir org sekeliling.. 

Mohon maaf la dgn semua org.. sbb mgkn da berbakul dpt sumpahan sbb kadang mulut ni x sedar da menyakiti org.. kerana mulut badan binasa.. gitu ler jdnye.. jadi manusia jgn ego n tamak sgt.. yg lebih kite kongsikan.. yg sedikit kite syukurikan.. asalkan ade keberkatan.. sikit atau byk insyaAllah cukup.. aku berpegang kepada kata2 amanat dr seorg ustaz yang mulia budi pekerti n baik hatinya ni iaitu..
"biar sedikit asalkan berkat dari banyak tapi melalaikan.."

K la.. da mcm kuliah subuh la pulak ye.. korg layanzzzzz jelah k!! Thanx 4 reading.. ;)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Sunday, February 27, 2011

..Jom mnum ptg..

Salam Ukhwah..

hai kengkwn.. mcm biasalah ptg2 hari mggu ni.. klu x kemana confirm tgn ni gatal2 jek nk mendebab kan bdn.. ;) lagipun keletihan gara2 semlm mmg terang lg bersuloh x kuasa aku nk kuar berjln.. tu yang menggeledah satu dapur.. Jom kite tgk menu ptg.. 

kacau.. jgn x kacau!!

Goreng garing2.. baru ade ummmph!!

itu die... korg semua mesti taw lah ape ni!!

lor x taw ke??! itu ler cekodok pisang.. hitam2 si tompok manggis, walaupun hitam rasenye manis.. ade ummph!! jemput makan ye kwn2.. telah dihidang bersama Teh-o panas.. yummy!!

itu saje.. korg layanzzzzzzz jelah k!!  Thanx 4 reading.. ;)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Seharian di A'famosa..

Salam Ukhwah..



 Aduuuuuuuuuh.. sakit pinggang n kaki nih.. mane xnye.. seharian semlm aku berjln.. dari satu tempat ke satu tempat bersilih ganti.. x larat btul.. lame da x rase jln mcm ni.. tp yg x bestnye bukan smua tmpt aku amik pic.. exspecially mase kat waterworld.. sbb nk enjoy sakan naik smua gadget2 die so kitorg  decide camera are not allowed.. hahaha!! lg pun cekci ar... malu nk tunjuk badan ala2 cat woman ni.. ahaks..nnt2 la aku upload pic.. nk shortlisted pic yg menarik.. huhuhu..

Sambung nnt k..

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saturday, February 26, 2011

..ank mummy da boleh mkn..

Salam Ukhwah..

Pejam celik.. pejam celik.. da 6 bulan Ariq.. sekejap jek rase mase berlalu.. sebenornye.. aku da x sabo nk mengexplorekan semua jenis makanan tuk Ariq.. memandangkan sekarang ni die pantang tgk org mkn, terjuih2 mulut die mengejor makanan.. sgt cumil.. aku harap Ariq akan mudah terima pelbagai jenis makanan.. utk minggu pertama ni aku nk biasakan Ariq dgn sayur dulu.. mcm aku buat kat along dolu2.. blend halus2.. yummy!! mesti Ariq ske punye.. kan cayunk??!

cekci r.. ade lurah dendam lg.. hahaha!!
da pandai buli abg die.. ketara kaki pembulinye!!
 

 
Da abis buli.. cayunk pulak.. pandai die..


mmmuah.. da besar jd budak bijak pandai, arif dan soleh ye sayunk!!



♥...SinGGah LaGi Ye...♥

.. Aku x tahan tgk die...

Salam Ukhwah..

Ya Allah ku mohon kepadaMu agar diperkukuhkan imanku agar tidak bertindak melampaui batasku.. sesungguhnya aku hambaMu yang sgt lemah utk menghindar dr hasutan musuhMu, syaitan yang direjam.. aamiiin ya rabbal alamiiin...

Malam ini.. mlm yang membuat hati kewanitaanku goyah, longlai, lemah gemalai.. meruntun2 ingin... aaaaaaaaaaaarghh!! hatiku tersentuh, syahdu dan sgt2 sayu melihat akan wajahnya.. ku tatapi dlm diam.. ku renungi dalam2.. betapa mulus wajahnya, suci.. ibarat kegelapan malam diterangi purnama yang silau dgn cahayanya... sesungguhnya kau telah membuat aku jatuh.. jatuh kedalam lubuk cinta yang kau bina.. berdosakah aku??! salah kah aku??! oooh tidaaaaaaaaak!! adakah aku sedang berlaku curang??! aku sendiri meraba2 mencari kepastian.. tolong la aku.. berikan penyelesaian.. perlukah aku salahkan dia??! Dia.. dia.. dia lah orgnya...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Salah kah dia??!

Kwang3x.... yeaaaah inilah die orangnya, yang telah membuat aku jatuh cinta padanya utk yg ke berape billion ntah.. ma 2nd hencem son, Muhammad Fakhry Al-Ariq.. kih3x.. suspen x??! saje jek nk buat gempak.. kasi blues skit mlm2 buta ni.. kui3x.. siyes tgk muke die ni.. aku rase xnk tdo.. nk tenung jek smpi pg sambil mengetap gigi.. sbb aku rase cam nk gigit2 setiap inci muka die..ermmm nyam2!! 

*ayat xbleh blah.. puitis abis..hahahaha!!!

K ar.. saje jek.. korang layanzzzzzzzzzzz jelah k...
thanx 4 reading!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Friday, February 25, 2011

..Menu Hentam..

Salam Ukhwah...

Kih3x... knape2?! nk taw ke?! ok2 aku cite.. arini aku masak tuk dinner.. mula tu plan nk masak ayam goreng berlado + kailan ikan masing.. yang kailan ikan masin tu mmg mengikut plan awal la.. tp tang ayam tu.. bile sedang menumis, tup2 bertukar lak resepinye.. hahaha.. sbbnye tetbe terlintas plak kat kepala otak aku ni yang en.hubby ske lauk berkuah.. tp ayam goreng berlado tu kering je.. tetbe aku masukkan sos tiram + sos cili + air + gula skit.. jd la mcm ayam masak merah tp aku xpuas ati lg.. tetbe aku  nk masukkan serai plak  (ntah ape relatednye tetbe ade serai.. huahaha) rase ala2 serunding pun ade.. kah3x.. ntah pape jek.. xpelah janji en.hubby thumbs up.. marvellos katenye kui3x.. (ntah2 ayat amik ati jew..ermm)

ini ler ghupenye ayam goreng hentam.. hahaha!!


Menu2 dinner rini... yummy2!!

Ok.. itu saje laporan saye.. kih3x.. korg layanzzzzzzz je lah k!!  thanx 4 reading..
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Aku hari ini...

Salam Ukhwah..

nyut..nyut.. rase pale ni.. dr pg td.. ntah knape eik? org kate klu selalu kepala sakit berdenyut2 ni tanda2 nk rabun..  uisssh xnk la rabun.. nnt aku comei sgt plak sbb bukan specky tp pki lens tuh.. hahaha.. bukan xnk sbb ape tp xnk sbb aku tgk mcm susah sgt jek tgk mereka2 yg specky ni.. bgn tdo kna cr speck.. nk semayang kang kna bukak plak.. pastu nk buat pape, g mane2 kna bwk bersama2.. ermmm..

eh2.. bukan nk cerita pasal speck kat cni.. aku saje2 jek.. teringin nk ketuk2 keyboard ni.. dlm sakit2 kepala boleh plak nk menaip2 yek.. tdo kan lg best.. huhu tp sowie ar.. aku mmg jenis susah tdo waktu siang.. sakit kepala mcm mane pun, law baring nnt bukan lelap tp kang melayang2 fikiran aku dok berangan.. kih3x..

Letih sesgt teman sista aku td, mula ke PJ.. buat urusan rasmi die.. pastu diheret plak ke GM plaza.. katenye nk cr brg2 nk bisnes kat tmpt die.. die skang ni stay Riad, husband die org Syria.. katenye sane limit sgt stok2 make up ni.. ye ke? mgkn sbb ramai sgt yg purdah kot.. pe kejadahnye diorg nk make-up2 yek.. tp die nk bisnes jual brg make-up.. nk jual brand MAC tu.. xnk brand lain.. ermmm jual yg klon pun jd lah.. bukan org sane paham ye dak.. kat sini pun berlubur org jual MAC klon tuh.. nk dpt yg ori mau keje 24/7 ler jwbnye.. kwah3x.. x kuasa aku!!  tunggu berejam-rhejam, smpi naik senoning aku dibuatnye.. smpi along mula buat ragam.. lupe lak nk interprem along.. die pun ikut same.. bertuah nk tggl law nmpk aku nk berjln.. huhuhu

K ar.. nk tenangkan jiwa n perasaan.. korg layanzzzz je lah k!! Thanx for reading fwenss...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..pepagi sudah spoiled la..

Salam Ukhwah..

monink ouls!! hah.. arini aku off duty.. kna teman ma sista buat urusannya di kl.. klu x berteman x sah.. ntah ape yg ditakutkan law g sesorg.. ermmm keje aku da pending kat ofis.. data belum balance rase bersalah sebenarnye pas keje kat Pn. bos pending cam tu.. huhuhu sowie ye Pn.Bos.. 

Malas sebenarnye nk gerak ni.. pakkal jek da berjanji.. knala tepati jugak.. ermm da ler pepg hati sakit dgn si bibik ni.. ape aku ckp ade jek jawapan die.. klu kau diam2 je x boleh ke bibik.. dgr dulu ape aku nk ckp pastu ko ikut jelah ape yg aku suruh.. susah sgt kah??! itu anak aku kan.. sebelum kau ade ni, anak aku tu x terurus ke??! eiii geram taw.. geram.. bab sediakan makan along pun cmm tu, da ko sengal pastu ko nk byk ckp plak.. mcm aku x pernah masak la kan??! issh.. x baik pendam tp x baik pulak nk marah2 anak org ni.. kang die buat sumting yang diluar dugaan aku.. ape kes??! 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Thursday, February 24, 2011

..Ibarat Ular Sawe..

Salam Ukhwah..

errrrrrrrrrrrk!! Alhamdulillah...  oops sowie.. sy tersendawa.. kih3x.. br blk dr mengambil santapan malam, dinner arini lambat gler.. blk dr keje pun td hampir 6.30ptg.. mmg xdan nye aku nk masak.. lagipun en.hubby da plan nk mkn luar.. nk tau kemana arah tuju kami dlm ekpedisi Jln2 cr mkn ni.. huhu aku blk JOHOR.. hahaha.. x caye.. jom scroll..


hah kan.. resepi asli dr kg.ku.. hehehe

tmpt agak sunyi.. sbb restoran ni agak terpencil tp ia slh satu the top restoran Beriyani

Menu aku.. en.hubby amik daging.. mmg tip top la!!

ma fav drink.. fresh soursop.. law blended lg tip top kot..


Hah.. law ini sign sudah kluar, mmg boleh pki.. confirm cedap.. sbb along seorg yg fussy bab mkn..
.
Makan kat restoran ni mmg aku tabik spring la dgn rase nye.. smua cukup.. mmg berbaloi ar.. rege 1 set td rm12.. tp x termasuk air yek.. cume bab keselesaan kemudahan seperti toilet n sinki seriusly xbest.. sape2 nk cube boleh ar g.. law x silap restoran ni bukak dr 6 ptg hingga pg x sure lak kul bape.. 

Perut da kenyang pe lg.. klu x diiringi dgn sangap n ngantok.. hahaha..  bestnye dpt bantal n tilam.. hihi.ok lah.. bantal da melambai2.. gud nite fwenss n sweetdream!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..A'raf dengan kreativitinya..

Salam Ukhwah...

Ermm.. nk smbg cite pasal heroku yg sulong ni.. klu nk dicite smua pasal die  mau 7hari 7mlm aku duk melekat dgn lappy nih.. jd byk la skit entry aku cite pasal die.. semakin besar semakin banyak akalnye.. selain dr petah berbicara (kepoh mcm aku jugak..huhu) jom ikuti kisah heroku A'raf ni.. ntah ape la agaknye aku nk tunjuk kan..hehehe...



Sedang belajar utk melakar.. jgn kuar dr garisan ye along..

Give up.. abis satu page di contengnye

semua color die nk try test.. hehehe

tgk... x serupa rusa da.. hahaha!!

ralit sgt.. aku suh stop pun xnk.. (^_^)
 Klu korg nk tau buku n color aku br bli mlm tu di Mydin.. blk2 jek terus suh bukak clr n cr bukunye.. da x sabar sgt.. teruja.. yelah caryon buncho kan.. warna die sgt menarik perhatian.. jd tu yg die tenyeh cukop2.. so far aku dlm mengajar along cara utk clr.. bukan ape nk bg die pandai kawal pergerakkan tgn die.. br2 mmg mcm ni lah.. aku target die 4 thn nnt die da pandai clr x melebih border lukisan tu.. hihi xnk bg high expectation.. nk bg die excited n explore jek dulu dgn ape yg die ada... ok setakat itu saje...

Thanx for reading fwenss!!
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

.. Senyum kambing penutup lara..

Salam Ukhwah...


Tgh tension ke?! mata sakit tgk monitor jek??! same la kite.. jom kite gedik santai jap.. jom2.. bace sketsa2 realiti kehidupan kat bwh ni, aku dpt dr email jab. tp bukan perkara rasmi taw, nk kongsikan la ngan korg.. mesti korg ske punye.. ;) law x suke pun buat2 la suke.. ok..

Sketsa 1:

Laki talipon:
Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
Bini jawab, Takmau bang, bini awak diet...

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....

Bila laki query balik, Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....
Bini jawab, Memangla orang kata takmau apa-apa... Tapi belikan jerla apa-apa.... Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

Eh, bini aku ni... Yang mana satu nih?

Sketsa 2: 

Laki talipon bini:
Petang ni awak nak masak apa Yang?
Bini jawab, Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang! Balik keja ni Abang makan siap-siaplah

Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak. Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya. Sampai umah, sendawa bau kamben... Tiba-tiba...

Bini jerit panggil suh makan! Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam, Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!

Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja, Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben! Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!

Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?

Sketsa 3: 

Abang ni... kalo dok umah asek sepah umah jerlah! Bini abang penat tau nak kemas umah semedang Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke... Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih

Si laki punyala seronok weeiii.... Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta... Bila dah siap, kuar bilik... Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa... Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?

Sketsa 4:

Bang, ujung minggu ni balik kampung nak?

Abang keja lah yang....

Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang, Pastu abang balik la KL balik

Lepas dah hantar hanak bini balik kampung, Esoknya, laki pon start keta...
Nak balik KL. Baru sampai Taiping, talipon berbunyi...

Bini dia talipon. Abang bila nak balik ambik kitorang bang?


Sketsa 5:

Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau. Abang tak kesian bini abang ker... Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer.
Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...

Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain. Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir plak..

Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga?

KENAPA? KENAPA? KENAPAAAA??

Sketsa 6: 

Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....

Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya

Alah abang ni... kan baju anak ada 8 bakul tu...pakaikan jerlah baju mana-mana pon... bukan ada org nk tengok ponnn...

Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....

Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!

Apsal seluar kuning, tapi baju kaler merah? kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...

Happy reading fwens!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Suke pandang rendah..

Salam Ukhwah...

saje nk post entry ni.. sementara menanti kan tugas dr Pn.bos.. jenguk jap lah 2nd house aku nih.. ermmm knape tetbe nk post entry nih eik?! mgkn sbb hati da berbuku sgt kot dgn sesetgh perangai manusia yg mcm tajuk post nih... huhuhu

Aku hanya seorg yang biasa2, mmg aku akui aku x lah tggi sgt belajar.. tp aku akui juga aku x lah sebangang mcm x belajar kan.. kadang2 ade sesetgh perkara yang kite x perlu belajar tp secara otomatiknye kite tau nk buatnye sndr sebagai cth yg paling mudah la.. ibu.. adakah org belajar mcm mane nk jadi ibu.. mase baby xde mgkn semua terpinga2.. bole ke aku jd ibu??! tp bila anak da ade depan mate otomatik kan kite tau nk lakukannya.. pejam celik da besor pun ank kite tu dlm kite x tau mcm mane nk jd ibu.. 

Ermm.. aku pelik ade golongan yg ske memandang rendah  pada kebolehan org lain.. yg aku pelik hebat sgt kah kau smpi ko nk pandang rendah pd org... aku mmg x suke la org mcm ni.. masalahnye aku terjebak dgn org2 mcm ni.. poyos lebey!! mcm mane nk buat eik?! nak buat bodoh je.. hati berbuku mcm ni lah.. menyampah!! aku klu da berbuku sgt aku takut kuar laser dr mulut aku ni.. zaaaaaaaaasss... kui3x 

Aku ni mmg laser skit.. ckp ske direct jek.. yg paling tepat karakter tuk aku ialah 'slumber'.. hahaha tp kan dgn "org" ni aku xleh la nk fire2 sesuke ati.. ye lah.. org tua.. bangsat mcm mane pun kna la hormat.. grako2 aku ni pun masih gheti nk hormat org taw!! tertib harus ade.. kih3x.. 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..saje2..

Salam Ukhwah..

monink ouls!! aiiih pepg kat ofis klu x ngantuk x sah.. jd sebelum nk mulakan kroje ni knalah panaskan enjin dulu kan... cara nk panaskan enjin.. ape lg update entry tuk pg ni..

Xde ape yg nk di update. .. lately otak beku sgt sbb asyik duk tgk worksheet yg beriban2 tu.. senoning skit kepala.. susah nk kerah idea.. keje teknikal ni mmg payah, kna byk sgt pkir cilok sini cilok sane.. aduhh... beginilah nasib duk departmen ni.. huhuhu!!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Wednesday, February 23, 2011

..da knape dgn aku ni?..

Salam Ukhwah..

knape la aku arini?! mcm xde mood je.. sebenarnye seblm tulis entry ni.. aku da tulis 4 ke 5 entry.. da panjang lebar aku tulis.. aku delete blk.. begitu la seterusnya.. smpi aku rase aku nk post ni je.. nk bgtau yg aku da tulis pepanjang dlm 4, 5 entry tp aku xjd post.. ntah pape jek dgn aku ni.. sbenarnye byk sgt mendanye yg bermain2 bukan saje di pkiran tp jugak di dalam lubuk hati aku ni.. mgkn aku sebenarnye x bersedia lg utk kongsikan dicni.. atau aku sedang belajar tuk menaip segala yang aku rase..ermmm ape2 jelah.. aku nk layan heroku along.. kesian dr td main sesorg.. br aku sedar yg daddy die da berdengkur kat sofa.. sedangkan aku dlm bilik bersama lappy tersyg nih.. huhuhu!!

gud nite fwens n sweetdream!!
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..alahai... terkilannya..

Salam Ukhwah..

Bersiaran langsung dr umah.. huhu terpaksa blk sbb gadget tuk pumping tertggl.. da x larat nk pikul.. berdenyut2 n mmg x selesa.. ibu2 yg full BF faham lah ye mcm mane rasenye...
 
Knape ntah mood arini rase mcm suam2 suku jek.. mgkn sbb selepas mendpt berita kematian pg td jd mood emo terbwk2 smpi ke skarang ni.. Errm terkilan x dpt nk ziarah arwah dan menatap wajah sucinya buat kali terakhir.. terlalu pantas hospital menunaikan kewajipan mereka.. dgn segera menguruskan jenazah lalu jam 9.00pg jenazah sudah siap tuk dikebumikan.. aku yg masih berada di ofis, Serdang masih termangu2 , buntu utk catch up jln ke HUKM.. buat malu je kan.. budget nk g dlm pkl 10.. aku call Ida, katanye jenazah mak da dibawa ke Kemamam, kg mereka.. alahai.. xsempat aku nk g lawat.. nk ke Kemamam?! xde daya aku kesana kerana hambatan tugas hakiki ku..  :(

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Al-Fatihah..

Salam Ukhuwah...

Tersentak aku dgn berita pg td..  terima sms dari adik aku. Wan..sms yang bukan saje mengejutkan aku dr tdo tapi terus menyegarkan segala rongga dan urat2 saraf ni.. sms kematian ibunda tercinta tunangnya, Ida.. 
Innalillah wainnaila hirojiun.. 

Apa yang aku nk terperanjatkan?! yang hidup akan mati.. yang pergi pasti kembali.. mgkn da menjadi fitrah manusia bile mendengar sebuah berita kematian akan berfikir seperti itu.. ye mmg la.. mmg mudah mengeluarkan kata2.. org kata berat mata memandang berat lg bahu memikul..

Aku sedih dan pilu.. ye mmg die bukan ibu aku tetapi die tetap seorg ibu.. masih terngiang2 dibenak kepala ku ni kata2nye pada akhir bulan Dis 2010 iaitu tarikh pertunangan adikku dan Ida.. ibunya ingin mempercepatkan perkahwinan diorg.. tetapi mak aku menolak kerana peruntukkan masih belum mencukupi utk sebuah majlis.. ape yg aku ingat arwah pesan..
"Xpe.. kite dulukan yang wajib.. lagipun sy nk tgk sgt Ida dan Wan kahwin, Ida.. klu ida dan Wan x cukup duit, xpe mak support smua.."
Mgkn mase tu tiada siape yang memahami hati ibu tua ini.. mgkn juga dia sudah tahu masanya semakin hampir.. Kita hanya merancang dan Allah telah menentukan segalanya.. Sesungguhnye ketentuan Allah itu adalah yang terbaik untuk hambanya...

Itu lah kali pertama dan terakhir aku jumpa arwah.. orgnye lembut, kuat dan tabah.. kerana tidak secalit pun penderitaan yang dihidapi nya terpampar diwajah suci ibu ini.. arwah mengidap kanser rahim, kanser hati dan penyakit 3 serangkai.. jantung, kencing manis dan darah tinggi..

Aku doakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yang beriman dan dikasihi Allah swt.. marilah sama2 kita sedekah Al-fatihah buat arwah agar pemergiannya aman dan diredhai..  Alfatihah..

Buat Ida sekeluarga.. akak ucapkan takziah.. sabar ye sayang.. redhalah dgn pemergian mak tersayang.. biarla die berehat dgn aman dan tenang.. kite iringkan doa dan yassin buat mak.. agar mak tersenyum dgn pemergiannya.. sesungguhnya Allah lebih menyayangi mak.. dan Dia lebih berhak ke atas mak.. ye sayang.. (buat pengetahuan, Ida sedang menjaga maknye disaat maknye menghembus nafas terakhir)

(aku emo sbb aku meletakkan diri aku ditempat Ida.. mase aku pun akan tibe dan aku harap aku juga akan kuat sepertimana kata2 azimat yang aku berikan buat Ida) :'(

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Tuesday, February 22, 2011

..ahaks..THE FACEBLOG pulak..

Salam Ukhwah..

Hehehe.. dlm sakit2 pale ni boleh plak nk join2 entry org lak.. masak malas!! ntah pape je aku ni kan.. alah kejap ar.. en.hubby da bg green light tuh.. 

Korg glemer??! nak glemer lg??! aku x glemer.. jd aku nk glemerkan diri aku.. hei..hei..hei.. xsemestinye glemer k!! boleh jek nk tambah2 follower, kengkwn.. x salahkan??! Jd aku akan menggelemerkan diri aku dlm sini..kwah3x.. korg nk join ke?! Jom r.. klik jek kat banner diorg nih..




Klu ramai kenalan kan best (sbbnye aku bukan anti sosial ok!!)  tp aku x harapkan pape.. sbb aku ni humble2 jek..ahaks2.. k lah kengkwn Best of luck k.. harap2 korg akan glemer n lbh glemer lg.. ;)
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..eeei knape ni?!..

Salam Ukhwah....

Perrh... sakit sakit.. sakit kepala aku.. ntah knape sakit kepala.. tarik bantal pon sodap ni.. tp x elok lak tdo pas asar.. gagahkan jelah.. huhuhu 

Eeeeeeeeii malasnye nk masak!!! tp kesian lak kat en.hubby.. td kat ofis da bgtau awal2 die sedang lapor n aku perlu masak ptg ni.. aduuuh.. tgh sakit2 pale ni xde moodnye nk masak... sape2 nak masakkan tuk dinner kitorg??!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Kalaulah berlaku kat aKu..

Salam Ukhwah...


Errmm... nk kongsikan kat kengkwn la crite ttg semlm.. korg nk taw x??! xnk!! alah...nk lah.. aku cite eh..
aku x taw lg crite sbenar.. kire ni br sinopsis la ni yek..

kisahnya...semlm ptg dapat sms dari seorg teman berbunyi..
Salam.. Alhamdulillah.. *** telah selamat melahirkan seorang puteri 3.1kg pd pkl 6.20ptg dlm kereta.. dan slamat sampai d hospital putrajaya 6.25ptg..."
ish..ish terkesima aku kejap bile baca yg aku bold tu.. hah?!! biar betol si*** ni.. mcm x percaye jek.. mcm mane bleh dlm keta plak.. aku terperanjat sbb setahu aku dia amik cuti awal 2mggu dr tarikh deliver.. ermm aku pun memandai.. agaknye die nk kuar kot.. huhuhu

Tp kan aku x leh bayangkan klu benda ni berlaku pada aku.. mesti en.hubby panik giler2.. die tu pelik skit.. kejap nmpk cool, kejap gelabah.. kih3x.. sowie ye en.hubby ( kebenaran itu mmg menyakitkan..hehehe)

Jap g aku nk g lawat si *** la.. nk tgk baby gegurl die.. sekali nk mengepoh r,  nk taw ape yg telah berlaku  kih3x...  itu saje perkongsian aku.. t aku update lanjutan dr kisah ni k.. ;)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..SemPoi..

Salam Ukhwah..

Monink kengkwn!! ;) td smpi ofis ngantuk sesgt... rasenye nk hentuk2 kepala ni kat meja.. tp bila tgk dashboard uitt.. tetbe hormon oksitoksin ni meningkat plak.. x jd ngantuk.. klik cni senyum, klik sane senyum.. senyum2 saje.. hihihi nk tau knape??! alah x yah la.. biar la rahsia....;) senyum lg.. kih3x..

Best r korg ni.. sempoi2 semua.. sporting.. seronok seronok seronok (bak kate ipin la).. ermmm sayang korg..(aik..xknal pun sayang) hahahaha!! x tpuuuu... sayang... aku mmg sayang org yang boleh buat aku senyuuuum..

Ok..t aku update g.. Pn.Bos da callin2.. huhuhu.. 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Monday, February 21, 2011

..My Comel TiDo Contest..

Salam Ukhuwah..


Buat BW tetbe nmpk entry post contest ni..  eiiii mcm best jek.. jd aku nk join.. korg?! jom la join contest yang diteraju oleh LiTTleBuTTeRanGel ni.. nk join klik jek banner contest die ni..;)




Biasa mesti la gambar heroku yang sulong jd taruhan dlm pape pun contest.. hihi.. sbb terlalu byk sgt pic die tgh tdo kitorg snap..tp smua dlm folder kat umah.. ni diantara yang aku simpan kat ofis.. huhuu.. so ini lah gambar yg menjadi taruhan...

Ini.....



Atau yang ini....



Nama Mummy: Suzaina Binti Zakaria
Nama Si comel : Muhammad Fathir Al-A'raf, mase ni umur die br 4 bulan tp skang da 2thn setgh.. 
Boleh kew?!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Cara aku Power Pumping..

Salam Ukhuwah..

Haaa... ini entry tuk ibu2 je taw.. yg belum jd ibu leh gak law nk cr ilmu.. mummy xksah.. ;) 

Tetbe plak aku teringat nk post topik ni.. sbbnye aku teringat kat entry lepas aku ade bgtau kan.. bgtau ape?! baca ler dulu..br taw.. smua aku nk tulis.. panjang lebor ler entry aku ni.. ermmmm 

Mesti kengkwn terty2 kan.. kate setiap kali pump buat power pumping tp knape 15minit jek?? xkan lah.. tpu agaknye die ni.. pastu kate leh dpt 10oz lak.. lg mcm tambah2 tpu plak kan.. Astagfirullah a-azim.. x baik taw law terpkir mcm tu.. ye lah bukan dpt appe pun aku nk nipukan.. x baek taw.. Allah murka nnt..(T_T) sbb tu aku nk bukak entry ni.. ;)

Ok2.. let's start.. Power pumping aku simple dimple jek.. sbb kekangan mase diofis.. antara yang aku buat adalah.. jeng..jeng..jeng.. scroll jgn x scroll....
*
*
*
*
*
*
 i) Dalam 10minit terakhir aku akan tekan B kiri dan kanan bg membantu susu kuar.. (biasanya Hindmilk ni..)  
ii) walaupun yg tggl hanya 1 milk duct jek yg sedang berkerja aku tetap setia menunggu..
iii) aku x kan stop sehingga ke titisan susu terakhir.. hihihihi..

Aku xkan stop.. then start blk.. stop blk.. diorg kate ni konsep power pumping sebenor..  uisssh buang mase n sakit tengkuk la... Itu saje yg aku buat selama 15minit tuh.. xpercaye??! buat la.. law xdpt jugak.. tu korg kna lah byk belajo lg..huhuhu!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Psst..psst..nk tau x?!..

Salam Ukhuwah...

Monink ols!!.. huh.. arini lmbt giler2.. terkejar2 smua.. bgn2 tgk jam da kul 7.. hah!! kul 7.. mati ler aku.. gerakkan en.hubby.. "D.. bgn r d.. da pkl 7.05minit ni.." biasa mmg aku akan lambatkan lg mase bile gerakkan die.. klu x, xde lah die nk terus bgn.. itupun smpt dok menung jap..ermmm x paham.. yang aku pulak jenis kelam labut.. tgk jam terus terpacak, sambar towel masuk bilik air.. 

alah xde pe pun??! ape yg nk dibisikkan.. eleh buat gempak jek... hahaha oowh korg cr ye.. nk tau je kan.. kih3x.. ade..ade... ni tuk 18sx je r.. ekekeke.. cume x cite lagi.. cite atas x abis lg.. smbg k.. aku pun terus masuk blk air... tp aku x terus tutup pintu.. "D.. cni.. issh da lambat sgt ni.." hahaha.. hah korg da dpt?! ermm korg ni lambat r.. smua nk kna cite.. ermmm.. pe lg.. aku ajak en.hubby mandi sekali r.. sng.. jimat mase.. kih3x.. ooops.. hah.. adik2 tu jgn pkir lebey2 eh.. mandi2 jek x sempat da nk buat pape.. aku gosok gigi aku, en.hubby gosok badan die, aku cuci muka aku, en.hubby basuh rambut die.. pastu bergilir.. aku sabun bdn aku en.hubby lak gosok gigi die.. siap sudah dua2 mandi.. jdi amik mase 10minit tuk 2org punye shower.. klu mandi sendiri2 seorg 10minit.. mau ngaruk yg sorg tuh (yg kendian tu ler..)kah3x.. itu jek kisahnye... iissh korg ni.. xde ape pun..

Itu da jd kebiasaan bg kami bile kami da lewat sesgt.. tu r gara2 smbg tdo blk.. walhal da bgn kul 6 td.. rase nk mandi tu belum smpi tune.. boleh gitu?! ske ati aku la kan..kih3x.. klu korg nk tau aku speed 120-130km/j td.. nk kejar mase punch card.. aaaaaaaish camne nk dapat APC ni.. huhuhuu!! APC tu ape?! ermmm APC tu Anugerag Perkhidmatan Cemerlang.. kah3x.. layak ke aku??! 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Sunday, February 20, 2011

..Udah2 ler tu.. tDo ler pulak!!..

Salam Ukhuwah...

Aaaaargh.. mlm masih muda.. ape barang masuk tdo?! aku ok lg pe.. (sakit pinggang skit r.. kui3x).. last2.. last post k.. asyik dok godeh2 design template.. tukar font sane, tukar font cni.. tukar clr sane.. tukar clr cni.. serba x kena jek.. nk tau knape?! alahaaaaai.. smua nk tau.. xpe2.. aku bgtau.. 

Aku ni jenis yg cepat bosan.. nk2 bab design2 nih.. xkire la interior design ke, fashion design ke, x tertggl template design blog aku ni.. lg2 bile buat BW.. klik cni.. mak aiii lawonye blog die.. klik sane.. ish2 ish kreatifnye die.. klik sinun.. alololo tomeinya lak ai... klik aku punye blk.. ala.. cam biasa2 jek.. nk touch up pe lg.. newbie mcm aku ni mgkn agak jakun skit ar.. nk2 tang template tu.. tukar sane xkne.. tukar cni pun mcm xkne.. nk ape lg cik kak oiiii!! aku nk yang seswai ngan konsep aku.. comei, garang, manje2, gediks2.. ahaks.. xdpt la jake nk kriteria tu smua.. nk buat sndr ar.. huhu.. nk buat sndr?! lum tahap tu lg.. tgh belajo g ni..

Ermmm kengkwn klu idea menarik nk tokok tambah ke.. meh r bgtau.. kadang2 kna dgr pandangan org lain gak.. ye ar.. klu aku nk tgk muke aku, aku kna tgk cermin.. jd kat cni korg r cermin aku.. boleh gitu?! boleh ar.. eh..eh.. ;)

K ar.. tilam bantal da pggl tu.. lgpun esk kna kroje plak.. ermmm mcm syg plak nk tutup pintu.. esk2 kite jupe g eh.. sweetream!!
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Penangan ShoPPing..

Salam Ukhuwah...

Aduuuuuuuh.. nk mengeluh jap.. org kate mengeluh tu x baik.. ye ke??! tp aku ske mengeluh.. skang ni aku mengeluh sbb penat, berkeringat rase cam melekit2 muka ni baru blk dr bli brg keperluan dapur n A'raf sekali kat Mydin.. cuaca Putrajaya tgh panas terik.. nk masuk ptg lak da nk gelap.. mcm nk ribut jek.. eh2 bukan nk cerita pasal ramalan kaji cuaca kat cni... tp nk bgtau yg belanja di Mydin saje aku telah berabis sbyk.... uisssh segan ar nk ckp.. korg ikuti jelah kisahnye.. scroll..scroll.. jgn x scroll..
*
*
*
*
*
*
*
x lah penuh mane kan....

Berpeluh2 member kemas brg.. sebagai mdm aku duk rase aircond ler

see2.. xpercye.. sbb xde logo Mydin??!.. tp tgk mase tuh!!


Kat Mydin jek br..  lum g Jusco lg, carrefour ke.. huaaaaarghh!! Korg ingat aku nk bwk cash  5, 6 rat pegi Mydin.. ooooh tidaak... tidak sama sekali..  keje gilo!! aku selalu mintak tlg kat makcik ni.. baik hati die.. semoga Allah murahkan rezeki padanye lg..kih3x.. jap.. jap.. aku nk interprem wajah makcik mulia ni.. nk tgk?! nk tgk la tuh... yelah mane tau korg jupe makcik ni.. leh mintak tlg plakkan.. hihi.. meh2.. cam abis2 muka makcik ni ye....
*
*
*
*
*
*
*



 Kwah3x!! x lawak kan?!! sowie r ye da mmg aku pggl die makcik..kih3x.. makcik2 bulan ni sy byr separuh dulu bleh x?!! mcm terdeficit plak belanja mulan ni.... huhuhuhu!!


Aku berbelanja mcm ni biasanye 2kali sebulan.. yang meninggikan figure tu adalah dr susu along.. susu tu borong untuk guna dlm 2 mggu.. nnt awal 2 mggu tuk bulan br.. mcm ni lg.. tp biasa awal bulan x smpi 4 rat.. biasa aku estimate semggu pasti 1 ke 2 rat.. fenin gak ar.. sbb aku terpaksa delay blk kg.. dlm 2, 3 bulan sekali br blk.. ermmm.. kepada adik2 sedang belajor tu.. belajor sungguh2 ye.. sok2 zaman korg silap2 satu troli ni mau ke 1 rib plak.. huhu (mintak dijauhkan la)... fenin2...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saya Seorang Blogger Yang Aktif!!

Salam Ukhuwah...

Huahahahahahahaha!! terbahak-bahak smpi nk pecah ginjal aku.. (ermm lawak ke?!) aku ketawa tu x lawak la kan.. tp topik aku post ni.. aku rase lawak la jugak.. malu aku (auuuw..blushing jap).. klu setakat update 3, 4 post sehari.. aktif ke??! hahaha x ksah la.. helo2..aku buat topik ni bukan sbb aku nk bgtau kat korg aku ni aktf ke x.. tp aku nk bgtau yang aku sedang mengikuti segmen ni dlm entry Ben Ashaari tu.. huhuhu.. nk join jugak?!! uish korg ni.. pantang aku join pape.. nk join jugak...  xpe2.. aku x kesah.. korg klik kat banner header abg Ben Ashaari yg hencem tu k..



♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Bile Mummy berbelog..

Salam Ukhwah..

Ha kengkwn.. nk tau x? x nk...!! aargh nk bgtau jugak.. ni bukan pasal artis ke, public figure ke atau pasal blogger2 terknal atau x.. hihihi ini cerita ttg aku.. aku berbelog..hahahaha.. Jom ikuti kisah Bile aku (Mummy) berbelog ni.. (saje nk ulang2 tajuk entry.. kui3x..

Biasanya waktu aku berbelog ni xkire masa.. bila aku melintas jek depan lappy, aku mesti nk bukak la blog aku yg kiut miut ni..kih3x(perasan sudaaah.. lantak aku la kan) klu pepg tu aku mmg bukak lappy dulu, sementara nk tunggu windows tu kuar aku ke dapur cr2 menda ape yg boleh disarap.. Pagi ni aku masak bihun goreng.. siap goreng, makan2.. pastu terus ke depan lappy.. hei2.. aku makan sekali ngan hero2 aku k.. walaupun hero senior tu muka busuk2 lg..muahahaa!!

Pas makan2.. masing2 menuju ke destinasi masing2 la kan.. aku depan lappy.. nk tau mane pegi hero2 aku.. hah ni yang aku nk tunjuk ni..kih3x..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ank beranak melengkor depan tibi

Ari mggu kan mmg byk rancangan cartoon.. yg aku pelik hero yg depan sekali tu lbh bersungguh2 tgk rancangan kartun.. hero aku yg junior plak sempat pose sbb nmpk aku nk snap pic diorg...haha.. mcm2 hal.. Gini lah gayenye 'Bile Mummy berbelog'.. kih3x.. ♥♥♥  uols so much..mmmummuah!! 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..ala...Best ke Melodi nnt?!..

Salam Ukhwah..

Pepg mggu ni mcm lemau skit nk perah otak tuk kuarkan idea da boom bg entry ni.. cek yahoo mail jap..scroll punye scroll sekali terjupe la mail dr Syokkahwin.com.. post mail ttg pengacara Melodi nk 'bertukaaaar' (ala2 mcm movie jgn pandang congkak tu).. alahai.. ye ke.. da best2 si Fafau n Wahid tu.. diorg pun nmpk da mcm ade chemistry.. nk dituko pulak.. nk tau sape pengganti diorg.. meh2.. ngendap bwh ni:

Si kacak, hensem lg menawan, Zizan Nin

Janda meletop, Dira Abu Zahar

X tau la nk komen pe.. sbb aku rase kedua mereka ni watak agak serius la.. seswai ke jd pengacara rancangan ala2 havoc gitu.. ermm.. dr bayangan aku mcm nmpk kaku n keras jek nnt.. law rating tiggi pun mgkn sbb wajah jejaka idaman malaya tu tertepek kat set Melodi tuh.. ermm ntahlah.. kita saksikan la kemunculan diorg April 2011 nnt.. Org kg aku selalu pesan... bunyinye...
"Dun judge a book by its cover"

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saturday, February 19, 2011

..Pau Sambal + Donat Bersaudara?!..

Salam Ukhwah...

Hai kengkwn... jupe lg kite..hihi kali ni aku nk cite skit ttg pau sambal + donat, alang2 da menjadi menu hi-tea kitorg ptg ni..kih3x.. korg x percaye ke yg mereka ni bersaudara?! iyeeeeee.. x caye meh ikuti kisah mereka ni...(aku nk merepek skit nih..)


Diadun dgn bahan dan dlm mangkuk yang same

Adun smpi lengkit mcm ni ye...

sehingga jd doh mcm ni.. (tgn tu sy x cuci lg tau!!)

Di bentuk menjadi dua rupe la..

Goreng sampai kuning keemasan

same juge..goreng smpi kuning keemasan

taraaaaaaaaa... siap sudah.. tp belum touch up la

Donat.. feveret along n mummy!!

Pau sambal.. feveret daddy!!

ermmmm... nyam2!!
Telah dihidang bersama kopi-O.. ermmm.. jom2 makan ptg di umah aku.. layan babe!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

..Imaza93 1st Giveaway..

Salam Ukhwah..
Tetbe br nk join Ima punye 1st GA ni, walaupun sebenar dekat seminggu aku tau.. hihi sowie ye cik Ima
Nah ni die 1st Give Away dr Ima yang comei loteh tuh..;)



Sape eik aku nk tag?!!
Ermmm.. ok lah aku da decide nk tag..taraaaaaaaaaaaa
Ok.. Done!!

    ♥...SinGGah LaGi Ye...♥

    Blogger yang membuatkan aku tersenyum..

    Salam fwensss...

    Nk luahkan rase gumbira dlm ati ni.. hihihi baru2 ni aku buat bw.. ntah knape x berminat nk follow2 org ni.. aku bw n jd silent reader.. ade blog yg byk mengajar aku tuto cute2 tuk tambah dlm blog aku yg x seberape ni? (x malukan..nk ilmu tp xnk follow) kui3x.. rase seronok la plak.. ikut entry satu persatu.. bestnye bdk ni.. buat aku terkenang zaman2 remaja ku dolu2.. klu ler aku da terjebak dgn smua ni dr awal lg ntah sape la aku skarang dlm dunia blog ni kan?!..(^_^) huh!!! udah2 ler tu zai.. (gelaran name yg buat aku jd budak nakal..muahahaa) 

    Ske aku dpt bergaul dgn diorg ni.. mcm lupe dgn semua masalah.. (bile da dewasa ni mmg mcm2 masalah) korg jgn x sangka.. kebanyakkan yang aku follow smua masih dibangku sekolah..siyeeess x tpu punye.. terkesima aku bile tau diorg ni ade yang br nk amik PMR, SPM, sedang tunggu result SPM pun ado.. tp tgkkan gaya penulisan n rekabentuk blog... peeeeeeerhh mati2 aku ingat bebdk u punye.. bdk skunk ni mmg advance giler2.. chayok ar!! betul la bak kate Prof. Hamdan.. (Prof stats aku mase study UiTM lu) die kata:
    "Org tetua ni banyak pengalaman, bebdk muda ni byk pengetahuan"
    skang ni mmg x disangkal lg ape yg dimaksudkan tuh.. mase tu aku mcm iye x iye jelah kate2 die.. sbb aku rase mase tu org tua byk pengalaman n pengetahuan.. kitorg bebdk ni br nk belajar... bukan bermakna skunk aku da tua taw tp mataaang.. kui3x) im still around twenties ok..huhu

    Pape pun diorg ni (blogger2 muda ni lah) byk buat aku tersenyum sndr.. mengenangkan kisah lampauku.. ni lah kehidupan.. buat adik2 akak ni enjoy la life korg skunk ni..tp harus selalu ingat setiap keseronokkan harus ada batasnya.. Jgn smpi korg menyesali ape yang korg buat dan ape yg korg tertggl nk buat...k
    Hari semlm adalah kenangan, hari ini adalah kehidupan dan esk adalah harapan..

    ♥...SinGGah LaGi Ye...♥

    ..alahai BLOGGER..

    Salam fwenss...

    ni bukan nk mengeluh atau mendengus.. tp sekadar luahan dr dlm lubuk ati aku ni.. ermmm x sangka la.. dr perhatian aku la kan.. sepanjang br 2 bulan jew aku berbelog ni.. mcm2 jenis pattern manusia aku jupe.. lagi seronok dr duk perati kan gelagat org kat old town ke, uncle john ke, setarbak ke mane2 la yang seangkatan dengannya..

    Lagipun skang ni internet pki smpi lebam pun x yoh bayo sbbnye unlimited used bile amik pakej..huhu free2 je.. buat air tgn sndr lagi sodap kan... dan dijamin kebersihannye.. ermmm 

    Ok2.. aku bukan nk promote kopitiam atau internet berbagai.. ni aku nk cite pandangan aku dlm dunia belog.. mmg menyeronokkan.. lg seronok klu ramai yang follow, yang memberi komen.. thanx a lot ler yang telah menfollow n meletakkan komen korg dlm entry yang x berape nk best tu lah kan.. sbb aku ni tulis ikut ape yang aku rase jew.. mula tu mmg ar tujuan aku berbelog ni nk cr income ( dr iklan2 tuh) tp bile lame2 aku selami dunia belog ni aku rase da bukan matlamat aku pulak tuk letak iklan bebyk.. sbb nye tiap kali nk loading bukak page aku ni mesti sangap ar.. at last aku ade buang 1 papan iklan aku.. walaupun x la berape speed sgt kan tp speed la jugak lepas xde iklan tuh..(^_^)

    Lagi tujuan aku berbelog ni sbb saje suke suki nk luangkan mase aku yg terluang tu (nak2 kat ofis) tulis jelah ape aku nk tulis.. sbb FB da kna block so x leh nk berjimba dgn FB.. ermmm mcm2 hal.. Yang paling ketara aku jupe bile berbelog ni ialah jenis2 org.. bile aku buat BW.. bukan buat saje2 nk bgtau tuan tanah tau singgah cni, jln2 cni, BW.. tp aku baca skit2 entry diorg.. bleh knal lah diorg ni mcm mane.. yelah.. klu penulisan dr ati ni mmg kite da leh tau orgnye mcm mane.. sbb tu aku ske follow org yang tulis dr ati ni.. walaupun kekadang2 aku ade nmpk sedikit hipokrasi..hahaha biasa la tu nk komersial lebey..huhu fitrah manusia kan..

    X lain jugak yang giler glemer... asyik update entry tp bila masuk hampess.. luluh hati sbb tgk topik bergegar tp entry kosong..T_T buang mase aku jek.. sbbnye nk keja glemer.. aku tgk follower da beriban2 sbuk nk post entry meraban.. aku rase da mcm tertpu.. elok ke mcm tu.. yang peliknye follower beriban.. selalu ke diorg view page tu.. law aku sekali da terkna sowie la aku nk singgah lg... berlambak lg blogger lain aku leh layan, walaupun crite diorg pasal g makan2 ke, pasal bosan ke, pasal ape2 jelah.. janji dr luahan hati dirog yg ikhlas..^^

    Errm.. mmg.. mmg aku br dlm dunia belog ni.. tp ade aku kesah.. korg nk follow ke xnk follow ke.. janji korg ikhlas.. sbb dr keikhlasan tu la timbul cayunk kat korg.. mase tu mula la nk buat contest la, nk buat GA la.. yelah rase mcm nk tunjukkan penghargaan kat korg.. bukan nk terkejar2 follower.. law follower byk sekali pun tp page view x memberansangkan.. nk buat pe.. penat je lak ai menaip ni.. T_T

    K lah nk stop bebel kat cni dulu.. nnt2 aku smbg ar.. nk mkn dulu.. Jom Makan!!
    ♥...SinGGah LaGi Ye...♥

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    2