'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Tuesday, September 27, 2011

MasyaAllah..........



ish2....... lame sungguh da x masuk blog tercinta... furrrrh jgn kate habuk... sawang2 pun mesti penuh., MasyaAllah....... ea'a... da kat dlm ghupenye.... Salam, hi, sayonara.... rindu dah nk berbelog...

setelah sekian lama memeramkan diri.. pendam segala rase.. br hari ini rase mcm terhibur skit nk masuk luvly page ni... hihihi.. bukan pe.. sekadar nk luahkan rase yg sgt lega selepas serabut beberape ari ni... serabut pasal ape?! haaaaaaaaah... ni yg nk ngadu ni... ce bace elok2, satu2 k...


kisah 1: serabut dgn environment kat ofis.. rase rimas sgt dgn ofismate... x abis2 mengeluh pasai keje.. itu dan ini... aaargh.. ko ingat ko sorg je ke yg pressure n stress.. abis aku ni?! ko tambah lg dgn cite2 stress ko tu... ko sedar x klu ko da menggandakan stress aku.... hurrrm.. xpe2.. aku tarik nafas panjang2... then aku decide tuk berambus jek dr ofis ni...

aku sbukkan diri aku dgn mencari mane2 hamba Allah yg nk buat pertukaran suka sama suka dgn aku... haaaaa... x smpi berape mggu aku dpt respon dr member kat MOA... ya Allah da ler dekat giler2 dgn umah aku.. kat Presint 18 nun... sekangkang kera jek bak kate org dulu2... tp lau jln kaki berpeluh gak ketiak ni.. huhuhu.. so nxt week effective date aku lapor diri kat MOA.... yahuuuuuuuuuu!! lego den... kih3x..


Kisah 2: da dekat sebulan birthday Ariq berlalu.. mase tu jatuh mase bulan pose... aku ni rase bersalah n x abis2 dok pkir nk gak buat party tuk die.. yelah.. along die dulu siap ade kumpulan marhaban dtg dok nyanyikan lagu hepy besday to u tu.... xkan la si adik x merasa... kang die da besar die tgk gambaq2 along die celebrate besday tp die x de.. x ke jenuh aku nk menjawabnye... xnk la aku satu hari nnt die sebut yg aku lebih sayangkan along.... mummy syg sgt2 anak2 mummy... xde kurg xde lbh...

So aku decide nk buat gak la.. sekali dengan open house raye.. sekali raye tahun ni ramai ler pulok buat open house setiap hari mggu wajib ade 3, 4 umah buat... alahai... kata mr. daddy kite pulun g open house org la.. fikir aku.. xkan dorg je dtg umah aku... time dorg buat aku kna lak dtg umah dorg... sbbnye boleh dikatakan tiap2 tahun aku buat open house.. tp tidak tahun ni... sbb aku plak nk g open house org.. hehehe

x jadi buat besday Ariq on syawal... bincang punye bincang kitorg decide buat mggu depan.. sekali dgn kenduri doa selamat mak aku nk g haji tahun ni... yeaaaay.. ringkas skit keje aku... bab menu bleh serah kat mak... hehehe... so aku tggl booking kek n sediakan goodies.. pening giler2 aku memikirkan ghupe kek Ariq.. survey punye survey aku terjumpa satu blog yg dekat giler dgn area umah mak.. 

peeergh terkesima tgk decoration kek2 die.. hebat giler kakak ni.. keje die halus, teliti n kemas.. suke la... kakak tu mintak aku deko sndr ghupe kek yg aku nk.. n done!! aku x taula akak tu setuju ke x... sbb aku ni fussy skit.. mcm2 aku letak dlm kek tu.. campur2 la.. ade butter cream ade yg kna guna fondant.. hurrm.. kesian kak Ai.. sesng korg tgk la blog die.. mane tau korg berkenan dgn design kek die.. tp yg dok area JB jelah kot bleh order... hihi.. korg klik jek kat name kak Ai tu.. xpun klik SINI....


k lah.. panjang lebor la pulak.. mcm lepas geram lame x menaip je yek.. hahaha... smbg lg nnt...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

4 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Ila said...

wah,BESTLAH DAPAT TUKAR KEJE EK

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhhhhh leh jadik writer nih :)

✿.。M.C 。.✿ said...

moga2 best la ila.... takut je jd lg teruk dr tmpt lame.. hihi

✿.。M.C 。.✿ said...

hehehheehe.... eB ni.... malu r....... mane leh jd writer.. kuat merapu jek (^___^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2