'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Wednesday, December 28, 2011

Senyum semalaman...



Salam....


along: "nnt along nk bg bird mkn sndr r.."
mummy: " ok.. nnt kite g zoo bird, along bg bird mkn dgn tgn along mcm ni eh (sambil menadah tgn ajar along)"
along: " kite g zoo tgk bird ke mummy?!"
mummy: " iyeee... along ty daddy boleh x?
along: "eiii.. mummy ni beh r.." 
mode mummy: senyum meleret membawa ke pg ni... 

Bermain2 dlm fikiran  perbualan antara aku n anak sulungku semlm.. mulanya begini.... jom layan..

perjalanan dr Johor ke Putrajaya mmg meletihkan.. lg2 aku kna handle 2 hero yg sedang lincah.. bukan dorg gheti pun nk membezakan dlm keta dgn dlm umah.. same jek.. yg dorg tau main.. main.. main.. yg si adik klu x melompat menerjah ke aku x sah.. semput aku melayannye.. 

Da ler sebelum bertolak tu kami kna tunggu daddy dlm keta.. sbb daddy buat transfer duit ke bibik guna western union..amik masa 2 jam tu sementara nk tunggu no id kuar..at last kami give up tunggu dlm keta aku pun decide kuar n suh along tutup enjin keta..  x smpi 5 minit tunggu dlm bank, urusan pun settle.. 

Masuk jek dlm keta.. adooooi...keta lak wat hal.. x bleh start.. ghupenye bateri keta sudah kong.. daddy ty.. "mummy tutup enjin td x tutup aircond dulu ke?" alamak.. td aku yg suh along tutup.. conpemla x tutup kan.. huhu.. da aku anak beranak duduk ler tepi tembok depan bank sementara tunggu kakak sulungku dtg hulurkan bantuan.. 

Jam menunjukkan jarum masa 5.30 ptg.. bygkan.. 5 ptg kami masih berada di JB.. pkl berape pulak nk smpi Putrajaya... angin aku satu badan.. abis along n adik jd mangsa tempat aku tempiaskan amarah.. semua serba x kna.. badan da melengas.. conpem aku patah blk umah mak sbb nk mandikan bebdk dulu.. 

Settle smua.. dlm pkl 6 kami bertolak dr umah mak ke Putrajaya.. bebdk aku sumbat susu sorg satu.. biar dorg terlena dulu.. sebelum dorg naik lincah hentam aku.. kang x pasal jek angin meroyan aku dtgkan.. daddy ajak singgah RnR pagoh.. aku masih belum lapar.. lgpun bebdk masih lena.. so aku decide kami berhenti di RnR jejantas, Ayer Keroh.. lgpun situ mcm selesa skit.. benornye along da request nk mkn ayam kfc.. huhu

Smpi2 jek.. masing2 dlm keletihan.. bebdk klu tdo mase maghrib mcm ni lah.. nk merengek2 dulu.. huh.. mmg x larat giler da.. mujur along nmpk KFC terus mood die happy.. tp malangnye nasib kami.. sebelum ke KFC tu da byk santapan mata yg  buat die sgt excited.. byknye lah menan bebdk jual dideretan kedai kat RnR jejantas tu.. adooooi.. mau sat lg mula la demand die.. menan.. menan.. menan... aku janji lepas die makan br bole bli.. punye la excited smpi 3 ketul peha ayam die abiskan sorg.. kecian... lapo sgt la tuh.. huhu yg si adik 3 ketul nugget habis die mkn sorg.. happy betul tgk dorg mkn..

Masa yg dijanjikan pun tibe..along mmg x kan pernah lupe utk menuntut janji.. bile smpi kedai menan yg menarik perhatian die, burung pipit dlm sangkar yg ade sencored tu mula berbunyi.. bile kite dekat burung tu berbunyi.. ape lg, bile dirinye sudah terpaku disitu maknanya itula pilihan die.. aduuuh terbang duit aku 20 hinggit.. 

Burung diberi nama Si hijau.. dlm keta x abis2 bualkan pasal si hijau.. mcm2 ditanya aku.. fening2.. sehingga la kuar topik yg aku attachkan terlebih dahulu kat atas tu.. 

Bahasa Along beh tu memberi maksud best.. hahaha.. daddy senyum jek bile tetbe along ckp mcm tu.. aku pun agak terperanjatkan sbb along da pandai memuji.. selama ni tunggu kite ty n die jwb.. mcm "mummy cantik x?" along jwb "cantik.." 

tp semlm ayat tu kuar sndr dr mulut die.. dan aku percaye pujian die penuh keihlasan kerana hatinye yg terlalu gembira kerana aku memahami n melayan die.. along.. along.. penawar dan racun hati mummy...

sayang segt kat along.. n adik juge.... (^____*)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Sunday, December 11, 2011

Sedang menanti...


Salam....

Huh.. panas.. panas... br kuar dapur.. siapkan dadih stroberi kegemaran aku n kakakku n anak ku jua.. hehehe.. tuk makan petang ni.. sedap gak kan cuaca panas2 gini kite pekena dadih.. (^__^)

Mane la dorg ni?! td aku call dekat kul 1, kate mak da smpi Ayer keroh.. la ni da nk dekat pkl 4.. awat x sampai2 lg nih?! perut da memutarkan muzik.. hurmm tunggu jelah.. nk call kan takut dorg kate aku ni x nyempat2 lak.. tunggu jelah karang smpi la tuh..

Aku da pesan kat emak jgn singgah makan berat2.. sbb aku nk masakkan tuk die arini.. da siap smua ni.. rsau lauk sejuk plak.. menu special aku masak tuk emak ialah kerapu 3 rase, sup daging (ni en. hubby yg masak.. (^_^), buncis goreng ngan kerang rebus.. xdelah special sgt kan.. tp disebabkan aku jarang sekali masak menu byk2 ni jd aku kire mcm special jugak la.. hehehe

Harap2 da x lame la dorg smpi tuh.. benornye hati ni agak runsing gak la kan.. sbb aku ikut mase perjalanan dr Johor ke sini amik mase dlm 4 jam jek.. itu pun klu x menyinggah lebih setgh jam la.. dorg gerak dlm kul 10 lbh pg td.. mmg da sepatutnye dorg smpi la kan?!! hurrrmm.. semoga selamat perjalanan dorg hingga ke teratak buruk aku ni.. huhuhu

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saturday, December 10, 2011

Mitos Bulan Gerhana.....


Salam...

Lepas aku bebel kat SINI, aku br teringat la yg mlm ni berlaku bulan gerhana... lihatkan wajah sulong anak ku tetbe rase mcm nk tunjuk kat die plak ape tuh bulan gerhana.. tp niatku terbantut la plak bile aku bgn dr kusi aku terpandangkan perut ku yg memboyot ni... kenape eik?!

Kenapa org tua2 selalu berpesan klu tgh mengandung jgn tgk pada matahari atau bulan gerhana?! pelik la... bole pki ke mitos2 tuh.. nk dilanggar mcm takut plak.. kang dorg ckp muke ank lebam sebelah la, ade tanda gelap la kat mane2 bahagian muke.. ye ke??!  hurrrm.. dlm x percaye tu tp aku ikutkan jugak.. ke sbb aku percaye?? ish3x.. aku x rase aku percaye tp kenape aku nk takut plak ye... kire mcm aku percaye la kan??! haisssh.. fenin2..

Masuk ni da dua kali aku missed tgk bulan gerhana.. (╯︵╰)  xpelah.. mgkn lenkali la kan.. baik aku layan kan mate aku yg da tggl separuh je ni... hehehe.. pe lg.. bantal da melambai2 tuh... k r gud nite... (^___^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Tetbe jek...

Salam...

Tetbe rase nk membebel plak mlm mggu ni... biasanye jarang aku berblog mase ari mggu.. tapi sbb kebosanan tahap dewa melanda.. ku jengahkan kejap r luvly page nih.. hehe.. 

Rase seronok kan bile org suke bace blog kite ni dgn satu sebab.. x kesahla sebabnye ape.. terpulang pada mereka yg menilai.. yelah dorg yg dok bukak n bace blog, mestila dorg lebih tau ape sbb dorg buat semua tu.. ye dak??!

Dulu mase mula2 berblog mmg buntu dgn tujuan n niat.. mula tu sbb nk bisnes.. tup2 bertukar menjadi nk mengejar trafik kemudian nk rebut follower dan kemudian lg nk buat satu perkongsian ilmu tp x pasti ilmu ape.. so ape pun aku post jelah... at last but not least tetbe aku jdkan blog ni sekadar luahan perasan hati aku kala aku kesunyian, kebosanan n kekadang kala perasaan amarah pun jd sebab aku berblog.. smua ku luahkan kat sini.. 

Aku akui yg aku x mampu nk berdepan dgn pc 24/7 waktu yg ade, kadang percutian dgn keluarga pun aku x hapdet hanya kerana tetbe mood malas, xde masa n bole plak terlupe kan dgn luvly page ni.. jd ku perapkan jelah.. walhal nk ikutkan mgkn utk Oktober ke November tu klu aku layankan blog nih mgkn mencipta puluhan jugak la celoteh aku.. huhuhu 

Nek buek camno.. den ni manusia biaso yg mmg byk kelemahan n kekurangan.. jd den nk susun sepuloh jari ni nk mohon ampun n maaf klu ade kwn2 yg den x sempat jengah mahupun komen kat n3 korg tuh.. neway a billion thanx den nk flying kat kat kwn2 yg sentiasa sudi jengah, baca n komen n3 den.. mmg rase terharu n syg sesgt.. itu la.. mesti korg pun rase yg same kan klu den buek camtu.. t den ade maso n rajin den terjah yo n3 korg.. (^____^).. 

K lah.. den raso ngantuk la pulak... oops x dapek lg den nk jln2 blog kwn2.. lenkali ea... Assalam... (^__^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Friday, December 9, 2011

kenapala arini??!



Salam...

Eiii... kenapa rase happy sgt arini?! rase mcm gedik2 gitu.. tp xdelah menggedik kat luar..cume rase mcm hati ni digeletek2 gitu.. ahaks (gediks giler).. ke sbb arini ari jumaat?! ari last keje tuk mggu ni.. esk cuti.. hoyeeeeh.. heaven gitu!! tp x jugak.. sbb pg td bercinta nk bgn g ofis.. sgt bermalasan..  haihhh knape vitamin 'M' ni byk sgt kat salur darah aku ni..

Ape yg pasti ari ni mood aku sgt ceria.. ke sbb terngiang2 kat tinga aku ni.. semlm bbsitter anak aku tetbe ty.. "dulu mase Ariq perut su mcm ni ke?" aku pun jawab ler dgn penuh confident " x kot.. mase Ariq perut kecik skit n nmpk mcm panjang jek.. e'ah ye ke?" hahah aku jwb aku ty blk.. kekekeh.. "tulah.. kali ni nmpk mcm lebar ke tepi, biasa lau mcm ni pompuan" dgn mata membutang aku pun jwb " ye ke cik?" ceh..pura2 ty.. padahal aku pun rase mcm aku tau je mitos tu.. hehe.. dlm hati menggediks x pasal.. kui3x.. cover2.. 

ma golden dream plssss come true!!!
Alahai... ku mohon padaMu ya Allah agar doaku seharian dimakbulkan olehMu.. tp seandainya ia masih belum boleh kumiliki.. ku redha dengan ketentuanMu.. kerana sesungguhnya Kau lebih mengetahui segala yg terbaik utk ku dan keluargaku.. semoga kebahagiaan yg Kau limpahi utkku sekeluarga buat mase ini akan terus berkekalan hendaknya.. (tp ya Allah, klu Kau makbulkan doa ku tuk memiliki cahaya mata sang puteri.. alangkah bergandanye bahagia ku ini.. hehehe) aamiiin2 yarabbal alamiiin.... 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Monday, December 5, 2011

Dapat jugak akhirnya....

Salam...

Errrk...alhamdulillah.. walaupun br jek kenyang mengisi perut ni tp mulut ni mcm terpanggil2 utk kunyah sesuatu yang da lame ku idamkan.. x sabo2 gamaknye... mujur ofismate ringan mulut pelawa sape nk teman die ke bawah ofis.. almaklumla sekitar lorong ofis ni ade buat jualan.. ala2 gerai pasar mlm tu.. aku rase setiap kali lepas gaji setiap ofis gomen ade buat kot.. hihihi 

Citenye gini... ofismate ajak teman die tuk beli kuih feveret kami.. kuih talam ubi.. makcik tu buat.. SubhanAllah.. sedap banget.. klu ade jualan mmg xkan missed la beli kuih tu.. so bile aku dgr die nk kebawah cr kuih tu.. aku pun dgn x malunye dok mendongak kan muke ni.. " ko nk turun ke? aku nk ikut la.. " hehehe.. walaupun nafsu aku lebih kepada saje2 jek nk jln.. 

Da smpi bwh.. jln dok jln.. nmpk gerai jual jeruk2 dr penang ni.. sekali mata terpana n diri terpaku sudah depan gerai tu.. sbbnye.. aku jupe feveret jeruk aku.. ya Allah..da berzaman aku cr benda alah ni.. aritu ofismate blk penang pun aku x sempat nk kirim.. frusted giler2.. jd aku x sia2 kan mase aku.. terus order.. dgn regenye RM3 utk 120gm.. nmpk mcm byk.. tp da aku mkn mcm nasi rase cam x cukup la.. haaaish!! 


Ini ler benda alahnye... nikmat wooooo!!


Korg tau benda ape tu??! hah... tulah pala sagat... kegemaran aku dr azali... susah nk jupe.. tiap kali aku cr aku x jupe.. tp time xnk mcm berlubur jek aku rase... xpelah.. mase tgh nk, sekali jupe.. mcm kera dpt bunga.. hahahaha.. 

K la geng.. nk g basuh tgn aku yg da berleket akibat makan benda alah ni mcm makan nasi.. kui3x.. lau dibayang2kan.. mcm kesian jek tgk mak buyong mcm aku ni.. wakaka~~ nk buek camno.. naseb cagho den da cenggitu.. hehehe


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Wednesday, November 23, 2011

Terkilannya dgn 'die'....


Salam...

Bersiaran langsung dr umah.. hihihi.. maksudnyeee sedang ponteng keje... sshhhhh xleh ckp kuat2.. t kantoi.. En.Bos tau plak.. blk umah sbb ade appoinment dgn telekom nih.. install Unifi.. hihi mengade kan.. elok2 da guna streamyx g buat interchange ke Unifi lak.. saje nk try.. laju kew??! huhuhu...

Dlm mase duk nunggu installation tu.. rase bosan yg amat la pulak.. tetbe teringat lak semlm tergantung borak ngan mak dlm fon.. "g call mak smbg cite ni bagus jugak, xdelah sangap sgt.. "

Mcm2 mak bercerita.. dr kisah die dlm kapal terbang smpi la die tbe ke umah.. mcm2 keluh kesah.. dr seseronok suara leh bertukar ke segeram2 suare.. smpi da nk ilang suare die borak ngan aku dok meluahkan perasaannye.. ermm mak2.. buat aku pun jd geram2 menyampah la plak dgn si 'die' yg sedang mak luahkan td.. kui3x.. (oops tergosip la plak ye)

Ni la mak sy... cinta hati sy dunia akhirat!! mmmuah...

Lately aku mmg rase marah n geram sgt kat 'die' ni.. bukan sape2 pun.. darah daging sendiri gak.. tp perangai... nauzubillahi minzalik... malu rase ade sedara mcm ni.. (jap.. harap2 aku x mcm ni.. malu seh!) naseb adik beradik yg lain pun paham perangai die ni yg suke 'tuuuut' org pastu 'tuuuuut" org jugak.. jd bile die bercerita tu ibarat angin lalu la.. masuk tinga kanan kuar tinga kiri.. klu x berbulu2 jdnye tinga tu kang.. hurrrmm...

Tp pelik bin ajaib.. sepatutnye klu ikut umur da lebih paras matang 'die' nih... ibarat klu buah tu bukan masak ranum tp da mcm ala2 nk benyek taw.. tau kan benyek tu camne?! x tau... lor... rugi x tau.. tp x rugi x dpt.. sbb da benyek.. hahaha.. malas nk layan org mcm ni.. menyampah.. nk benci x bole.. dosa.. nnt Allah swt marah..  hamba Dia jugak.. kan2x..

Pape pun harap die cepatla sedar yang sebenarnye org kat keliling 'die' tuh  ala2 menyampah kat 'die'.. tp smpi bile 'die' nk sedar sbb die nih bukan jenis sedar diri pun.. penat jek sembur n direct kat die.. mcm ckp ngan labu.. labu masak lomak pun sodap tau.. ni jenis labu tanah yg hampir nk jd batu...  berbuih mulut smpi kna sawan babi dok nasihatkan die... kejap jek berubahnye... esk2 jd blk pangai lame tuh.. eeeiii geram maha dewa nih!! 

K lah.. x nk ckp lg.. kang rase nk gigit plak monitor nih.. smbg nnt la.. law nk cite everything ttg 'die' nih.. smpi kiamat pun x sudah... isk3x... Astagfirullah al-azim..... sabo jelah...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Monday, November 21, 2011

Rase teruk la kali ni....

Salam,

Pening + xde mood.. arini rase lemah sgt, kaki pun berat nk melangkah, badan mmg x larat.. mgkn gara2 aku muntah2 pg td.. kali ni preggy mmg sgt letih n malas berganda.. smpi2 ofis kwn dok negur.. "knape nmpk lembik je ni.." n "Su, kenapa pucat sgt ni..ok x?" 

Aku akui la.. aku mmg seorg yg sgt malas utk touch up muke bile g ofis.. secalit lipstik pun tidak aku kenakan.. tu yg nmpk pucat kot.. tp siyes preggy kali ni buat aku betul2 x larat dan rase mcm malas nk pregnant lg.. aduui tlg la.. 

Mase anak first sgt la aktif.. smpi ade yg negur aku berjln mcm berlari.. tersenyum sndr ingatkan blk saat2 manis ngandungkan A'raf.. Ariq plak mula2 mcm biasa.. then bile da memboyot br rase letih dan mood nk berjln2 sgt merudum.. tp mase Ariq aku kuat ber'make up' , ramai jugak yg negur "kali ni perempuan kot.." alahai... andaila masin mulut korg ye.. tp alhamdulillah walaupun lelaki lg tp cute nmpk cam pompuan.. hihi..

Pengarang jantung Mummy dunia akhirat....
Cute kew??! biasa2 jelah.... hurrmmm

Kali ini ntah la... sebenarnye mengharap nk kan pompuan tp takut jugak.. redha ajelah selain berdoa kepada Allah swt agar aku diberi peluang membesarkan at least seorg anak perempuan.. kurg2 mase aku tua nnt ade gak yg sudi temankan aku shopping n bertukar cite ttg hal2 pompuan.. hihi.. sonoknye... 

Klah.. nk blk umah ni.. seb umah dgn ofis dekat jek.. hall umah masih berserabut, xsempat aku nk kemas pg td.. so ble lah mase lunch hr ni aku kuar awal skit tuk settlekan umah jap.. hihi.. 


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saturday, November 19, 2011

HELP ma BABY plssss!!!



Assalamualaikum wbt Salam Sejahtera smua...
 
Pejam celik pejam celik sudah nk masuk bulan baru ye.. sekejap jek mase berlalu.. after that sambut new year plak.. oops..

Nak mintak tlg kwn2 smua LIKE kat ma luvly son pic at Babymanja contest dlm FB tu... (^____^)

Pls la... klik LIKE kat SINI ye... TQ smua !!!
 
Angan upe vote caye ye tawan2 Mummy... luvs uollsss lah!!

Thanx again...... (^___^)



♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Tuesday, September 27, 2011

MasyaAllah..........



ish2....... lame sungguh da x masuk blog tercinta... furrrrh jgn kate habuk... sawang2 pun mesti penuh., MasyaAllah....... ea'a... da kat dlm ghupenye.... Salam, hi, sayonara.... rindu dah nk berbelog...

setelah sekian lama memeramkan diri.. pendam segala rase.. br hari ini rase mcm terhibur skit nk masuk luvly page ni... hihihi.. bukan pe.. sekadar nk luahkan rase yg sgt lega selepas serabut beberape ari ni... serabut pasal ape?! haaaaaaaaah... ni yg nk ngadu ni... ce bace elok2, satu2 k...


kisah 1: serabut dgn environment kat ofis.. rase rimas sgt dgn ofismate... x abis2 mengeluh pasai keje.. itu dan ini... aaargh.. ko ingat ko sorg je ke yg pressure n stress.. abis aku ni?! ko tambah lg dgn cite2 stress ko tu... ko sedar x klu ko da menggandakan stress aku.... hurrrm.. xpe2.. aku tarik nafas panjang2... then aku decide tuk berambus jek dr ofis ni...

aku sbukkan diri aku dgn mencari mane2 hamba Allah yg nk buat pertukaran suka sama suka dgn aku... haaaaa... x smpi berape mggu aku dpt respon dr member kat MOA... ya Allah da ler dekat giler2 dgn umah aku.. kat Presint 18 nun... sekangkang kera jek bak kate org dulu2... tp lau jln kaki berpeluh gak ketiak ni.. huhuhu.. so nxt week effective date aku lapor diri kat MOA.... yahuuuuuuuuuu!! lego den... kih3x..


Kisah 2: da dekat sebulan birthday Ariq berlalu.. mase tu jatuh mase bulan pose... aku ni rase bersalah n x abis2 dok pkir nk gak buat party tuk die.. yelah.. along die dulu siap ade kumpulan marhaban dtg dok nyanyikan lagu hepy besday to u tu.... xkan la si adik x merasa... kang die da besar die tgk gambaq2 along die celebrate besday tp die x de.. x ke jenuh aku nk menjawabnye... xnk la aku satu hari nnt die sebut yg aku lebih sayangkan along.... mummy syg sgt2 anak2 mummy... xde kurg xde lbh...

So aku decide nk buat gak la.. sekali dengan open house raye.. sekali raye tahun ni ramai ler pulok buat open house setiap hari mggu wajib ade 3, 4 umah buat... alahai... kata mr. daddy kite pulun g open house org la.. fikir aku.. xkan dorg je dtg umah aku... time dorg buat aku kna lak dtg umah dorg... sbbnye boleh dikatakan tiap2 tahun aku buat open house.. tp tidak tahun ni... sbb aku plak nk g open house org.. hehehe

x jadi buat besday Ariq on syawal... bincang punye bincang kitorg decide buat mggu depan.. sekali dgn kenduri doa selamat mak aku nk g haji tahun ni... yeaaaay.. ringkas skit keje aku... bab menu bleh serah kat mak... hehehe... so aku tggl booking kek n sediakan goodies.. pening giler2 aku memikirkan ghupe kek Ariq.. survey punye survey aku terjumpa satu blog yg dekat giler dgn area umah mak.. 

peeergh terkesima tgk decoration kek2 die.. hebat giler kakak ni.. keje die halus, teliti n kemas.. suke la... kakak tu mintak aku deko sndr ghupe kek yg aku nk.. n done!! aku x taula akak tu setuju ke x... sbb aku ni fussy skit.. mcm2 aku letak dlm kek tu.. campur2 la.. ade butter cream ade yg kna guna fondant.. hurrm.. kesian kak Ai.. sesng korg tgk la blog die.. mane tau korg berkenan dgn design kek die.. tp yg dok area JB jelah kot bleh order... hihi.. korg klik jek kat name kak Ai tu.. xpun klik SINI....


k lah.. panjang lebor la pulak.. mcm lepas geram lame x menaip je yek.. hahaha... smbg lg nnt...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Tuesday, August 16, 2011

Mungkin inilah yang terbaik...


Setelah hampir sebulan aku duk berfikir dan mencari2 jawapan agar aku tidak keliru dengan keputusan yang ingin ku buat.. bagiku ia bukan suatu yang mudah.. untuk menjaga hati beberapa pihak dan aku juga tidak boleh mementingkan diriku sendiri.. Ya Allah berilah petunjukMu agar dapat ku putuskan dengan hati yang terbuka, doaku seharian.. 

Aku ingin yang terbaik dalam hidupku.. aku harus fikirkan jalan untuk aku memilikinya.. mmg.. bukan semua perkara dalam hidup kita adalah sempurna namun aku percaya setiap yang ditentukanNya itu pasti ada hikmahNya.. aku berpegang kuat dengan firman Allah swt diantaranya didalam surah ar-Ra'd ayat 11 yg bermaksud: 
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah apa2 pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada di dalam diri mereka"
 Ia.. itu la yg memotivasikan diriku untuk aku membulatkan tekad.. perubahan yang ingin ku buat ku harap akan membuahkan hasilnya..  penghijrahan ini ku harap dapat memuaskan hati smua pihak, tambah2 lagi bagi mereka yang mgkn tidak sukakan aku.. aku.. mmg mcm ni.. aku lebih rela mengundur diri dan mengalah... mgkn itu lah yang terbaik untukku.. ku berdoa kepada Allah swt agar Dia menlindungiku dari segala bencana yang ditimbulkan oleh manusia itu sendiri.. 

Ya Allah, sungguh Kau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Pemberi Rezeki setiap makhluk sekalian alam.. Alhamdulillahirabbil alamiiin...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Monday, August 1, 2011

Ramadhan Al-Mubarak 1432H


Alhamdulillah... ku ditemukan dengan ramadhan yang penuh keberkatan pada thn ini.. tiada kata yang dpt diungkapan selain lafaz syukur dan syukur.. Alhamdulillah.. thanx Allah swt..

Walaupun ramadhan  pada thn ini disambut dengan pelbagai ujian dariNya.. namun ku bersyukur kerana masih diberi kesempatan utk aku mengirimkan doa buat abah di'sana'.. dan kini buat mak mertua jua.. semlm 31 Julai 2011 aku sekeluarga dikejutkan dgn berita pemergian mak mertuaku.. Innalillahi waiina illahirojiun.. semoga roh mak dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yg beriman dan dikasihi Allah swt.. dari dia kita dtg kepada die jualah kite kembali..

Ya Allah.. tabahkan hatiku dan suamiku.. kuatkan pegangan dan pendirian kami.. agar kami dapat terus menyeru namaMu disetiap dugaan yang Engkau berikan.. Sesungguhnya kami redha dengan ketentuanMu.. Ya Allah yang maha Pemurah lagi maha Mengasihani terimala ibadat kami.. agar ramadhan kali ini memberi seribu satu makna buat kami.. ku bersyukur kehadratMu kerana masih diberi peluang menikmati Ramadhan kali ini.. semoga ianya diselubungi keberkatanMu ya Allah... aamiiin yarabbal alamiiin...

Buat rakan2 blogger semua... Selamat menjalani ibadah puasa.. semoga dapat menjalaninya dengan sempurna.. Alhamdulillahirabbil alamiiin.. (^_^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Tuesday, June 28, 2011

still mourning...

Salam Ukhwah...

Ermmm..  mood masih suam2 suku untuk menghapdet page tercinta ni.. rase mcm x adil plak utk korg klu aku asyik nk hapdet segala kisah ttg my luvly late abah.. memandangkan aku still in mourning tuk abah tercinta.. xpelah.. biarla segala kenangan aku bersama abah menjadi kenangan tuk aku simpan sendiri..

Bukan xnk ku kongsikan.. tapi aku rase cukupla dengan ape yg sudah aku kisahkan sebelum ni.. smua tentang abah.. itu hanya sebahagian.. suku dr kisah hidup aku.. (^_^) cukup la klu korg tau bahawa aku tersangat sayang dan cintakan abah.. cume aku x berkesempatan utk menunjukkan sepenuhnye kasih, sayang dan cinta aku..

Mgkn aku ego.. xnk abah tau klu aku terlalu sayang pada die.. tapi knape aku perlu ade rase mcm tu? korg yang masih ade abah, ayah, papa, abi, daddy dan berbagai la panggilan utk insan istimewa ni jgn la ade perasaan yg sama mcm aku.. jgn kedekut kasih dan sayang korg.. terus la berbakti pada mereka..jika tidak kelak korg akan merasa ape yg aku rase.. pedih bagai ditusuk sembilu bisa.. percaye lah...

X perlu rase ape yg ku rase.. memadai buat insan teristimewa ini bahagia.. InsyaAllah selamat hidup korg dunia akhirat..


Buat abah.... tiada lagi ungkapan 'Selamat Hari Bapa' dan Selamat Harijadi Abah'.. hanya akan buat zai bertambah derita.. zai harap abah memahaminya.. namun doa dan alfatihah x mgkn putus dr bibir dan hati zai utk abah di'sana'.. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh abah.. dan menempatkan abah bersama golongan yang beriman dan dikasihi Allah swt hendaknya.. amiiin yarabbal alamiiin... al fatihah...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Friday, June 17, 2011

Abah.. zai is 29th la!!!

Salam Ukhwah...

Hurmmm... best udara di keheningan subuh ni... sebelum dicemari dgn pelbagai bendasing alam.. mmg rugi siapa yg x pernah menikmatinya.. dingin embun menusuk hingga ke tulang.. lebih dingin dr aircond bersuhu 25°c tu..

Bersyukur ke hadrat Illahi.. aku diberi peluang utk bersama org2 yang ku kasihi.. lebih bersyukur kerana masih bugar utk mengharungi kehidupan ini dgn penuh tawaduk.. Alhamdulilah..

Abah... hari ni genaplah zai 29 tahun.. da semakin byk usia zai.. maka seharusnya semakin matang la pemikiran dan pendirian zai.. iye bah.. dan zai seharusnye makin memahami hati mak dan abah.. insyaAllah zai akan jaga mak sebaik mgkn selagi hayat dikandung badan..

Mgkn zai x berkesempatan utk menjaga abah.. malah zai x ambil peluang utk menjaga abah.. tapi zai akan ambil peluang yg zai ada utk menjaga mak sebaik mgkn.. insyaAllah bah..

Tiada lagi kata2 ucapan dan bungkusan hadiah dari abah.. memadaila jika abah doakan zai 'disana'..

Terima kasih yang x terhingga bah kerana telah membesarkan zai.. abah byk mengajar zai ttg erti kehidupan.. abah sentiasa memberi peluang pada zai utk menilai sendiri kehidupan ni.. segala didikan yang abah bekalkan akan zai serap dlm sanubari hingga ke akhir hayat zai..

Zai bangga dengan personaliti zai yang abah bentuk sejak dr kecil.. sedikit sebanyak buat pemikiran zai lebih dewasa dari usia.. terima kasih bah.. zai x cari pandangan bangga org terhadap zai memadai jika mereka menerima diri zai dengan ikhlas.. zai sedar zai bukan org yang sempurna tapi zai akan berusaha utk ke arah itu.. insyaAllah..
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Wednesday, June 15, 2011

Tribute to Abah

Salam Ukhwah....

Aku dlm perancangan utk membina tribute khas buat abah.. tika ni aku sbuk mengumpul gambar2 lame abah.. byk yg abah da buang.. abah suke amik gmbr tp bile gambar da nmpk mcm kekuningan abah akan buang..

Gambar yang ada kebanyakkan gambar2 yg aku da besar.. abah..abah.. knape la dibuang gambar tika abah sedang timang zai.. abah sedang peluk zai di trak askar.. dan gambar2 kite sekeluarga di serata tempat abah bwk kami travel.. mcm gmbr di Cameron, Genting, Pantai2 peranginan dan Singapore..

Jenuh aku mencari.. xpelah.. ape yg ade ni da memadai.. zai akan kenang abah smpi akhir hayat zai.. 29thn hidup zai penuh dgn kenangan2 manis dan pahit bersama abah.. mane mgkn zai lupe..

Tengok gambar2 lame abah yang ade.. terdetik dlm hati zai ni.. hensemnye abah... muke abah berseri.. manis dengan senyuman.. itulah sebenarnye gambaran dari hati.. hati abah suci dan penuh kasih terhadap anak2.. sbb tu anak2 x abis memuji abah.. smua nk ngaku muka ade iras abah..

Abah pun tau abah hensem kan? mase saat2 akhir abah, seminggu sebelum abah 'pergi', aku ckp dgn abah "e'ea mata abah da jernih.. mcm da xde selaput katarak tu kan?" mase tu aku belek mata abah dalam2.. abah senyum dan jwb "mata abah kan mcm omputih" aku, mak dan kakak sulungku hanya tertawa dan aku berseloroh "perasan pulak".. kami tertawa sesama..

Rindu abah... nnt zai buat tribute tuk abah.. tp kna tunggu blk Putrajaya.. sbb scanner kat sane.. yelah.. kan nk scan dulu gambar2 abah yg hencem2 tuh...

Kakak2 dan mak x kasi aku upload gmbr2 abah.. biarlah.. ini aku buat utk aku.. utk aku selalu tatap wajah kasih abahku.. sbb aku terlalu rindukan abah... selain berdoa dan sedekahkan alfatihah.. aku nk sesuatu yg lebih memuaskan hati aku.. kan aku degil mcm abah.. tp degil yg mendtgkan kebaikan tuk semua.. insyaAllah... tgk la nnt.. (^_^)
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Terlalu Istimewa: Part iii

Salam Ukhwah..

Mase mak ngandungkan aku, mak ckp mak giler makan buah.. xbleh tgk buah abis dlm frigde.. jd setiap mggu abah akan bwk mak ke Singapore tuk borong buah.. sehingga la aku lahir dan mase kanak2 aku pun Singapore da mcm umah kedua kami.. hanya kerana nk borong buah dan brg2 mcm kain spt towel, baju2 shirt dan makan rojak asma Singapore kat Sentosa.. klu bab makan abah mmg terror.. ty je kat mane.. smpi ujung dunia pun abah bole bg direction.. sbb tu abah susah nk berpantang tika die sakit... abah.. abah..

Mase die sehat pantang dgr kami nk makan ape.. tp mase die sakit kami lak pantangkan die.. nnt abah jwb "alah.. klu nk mati, mati jugak" degilkan abah aku.. mcm aku la degil tp degil2 abah, abah pandai urus dirinye sendiri.. xnk die mak bantu papah.. smua die nk buat sndr.. kacau air die sndr.. walau da menggigil2 dan berpusing kerana kepala berat katenye pun masih nk jln sendiri smbl tgn memaut dinding.. abah.. abah..

Dulu mase aku sakit jgn kate papah.. abah terus dukung aku.. abah dulu suke cabut gigi kitorg guna manual.. takut aku bile smpi turn aku.. korg bygkan abah cabut gigi kami adik beradik guna playar x pun alas kain dan tarik je guna tgn.. tp bile da kebiasaan aku jd takut plak nk cabut gigi kat Klinik..

Abah mmg caring.. pantang dgr kami adik beradik sakit ke, nk mkn pape ke.. laju jek die uruskan.. bile kami ckp kami bosan die terus bgn n pelawa kami kuar berjln walaupun mase tu poketnye tggl sesen..

Aku selalu dibebel abah.. kerana dlm adik beradik aku paling lambat bersiap.. abah ckp "da abis cantik la tu" nnt aku melawan la "xtau ke mmg kite paling cantik" mmg aku ni xleh lupe.. aku mmg byk bunyi.. suke melawan abah.. sbb abah suke sakat aku..

Tp bile abah sakit aku jarang borak ngan abah.. kenape? sbb mase abah sakit abah byk sgt songeh.. smpi aku rase abah pernah berkecil hati sbb aku sound abah.. "abah ni mengada, cube letak makanan yg sedap.. mesti laju je" kurang ajarkan mulut aku.. mase tu abah ckp abah x lalu makan masakan mak.. setiap kali mkn abah akan buwek kan.. mase tu aku ingat abah buat2.. aku kesian kat mak sbb penat da dimasakkan.. ampunkan zai abah.. zai x rase ape yg abah rase.. zai khilaf, zai menyesal sgt..

Setiap kali aku update kisah ttg abah.. airmata ku laju bagai ibu air terjun.. kenapa zai sedih bah? kenapa zai menangis sedangkan semua ttg kisah manis zai dgn abah.. satu jek jawapan dr zai.. sbb zai xdpt nk belai abah.. kasihkan abah dan manjakan abah macam mane abah belai zai, kasihkan zai dan manjakan zai..

Ya Allah... semoga abah aman bersemadi disana.. himpunkan la segala amar makruf ku utk syafaat abah disana ya Allah.. sesungguhnya aku bersyukur kerana telah dikurniakan insan yg bernama abah yang terlalu istimewa buatku.. terimala segala kebajikanku yg inginku hadiahkan pada abah.. serta doa2ku utk abah disana.. Cucurila rahmatMu ya Allah ke atas roh abah.. sejahterakan la roh abah disana.. ku mohon ya Allah.. tuhan seru sekalian alam yang memiliki seluruh cakerawala ini.. sesungguhnya Kau maha pengampun lagi maha mengasihani... amiiin ya rabbal alamiiin...
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Terlalu Istimewa: Part ii

Salam Ukwah

Zaman kanak2 ku mmg sgt ceria.. sbb tulah tika remaja aku ni kire dalam kategori happy go lucky.. aku suke sakat org, aku mmg nakal.. mgkn kerana abah terlalu manjakan aku.. serius mase kanak2 dulu abah x pernah pukul aku malah jentik pun tidak sekali..

Bile kami adik beradik buat salah.. abah akan libas dgn segala benda yg ade depan mate die.. selalu yg die sempat gapai ialah raket badminton ataupun tali pinggang askar die.. tp tiap kali menghampiri aku abah akan mengelak tgnnya dan libasan terkena kakak ku, lin...

Abah x suke kami bermain diumah org ataupun jauh keluar dr kawasan umah.. abah bina satu pondok kecil utk kami adik beradik bermain.. setiap ari mggu abah akan bawa kami mandi di Laut Stulang.. sbb tu kami adik beradik giler pantai atau laut.. abah buatkan kami bot gunakan 4 pelampung yang diikat sekali dan dialas papan.. abah tarik kami adik beradik smpi ke tgh laut... sukenya kami mase tuh... abah rajin sgt layan kami adik beradik...

Setiap kali ari mggu klu x ke laut abah akan bwk ke shopping kompleks.. dulu paling glemer yg ade kat JB ialah Holiday Plaza.. situla slalu kami jln2.. x shopping ape pun.. buat window shopping je.. sbb tu aku skang klu nk releas stress aku ske window shopping...

Dalam keadaan ape sekali pun kereta abah, membawa kami adik beradik jln2 da menjadi satu kewajipan.. peristiwa tolak kereta ditgh jln ntah berapa kali aku pun x terkira.. pernah abah tolak kereta sesorg di tgh2 trafik light, mase tu kami adik beradik dan mak dlm keta.. abah pernah tolak sesorg sbb mase tu hujan.. abah x kasi kami turun.. klu cuaca baik dan ditepi jln br kami adik beradik kena tolak keta sama2... zai xleh lupe smua tu bah...

Betapa pelbagai cara abah lakukan tuk bahagiakan kami.. terlalu byk kenangan manis yang abah tinggalkan.. abah didik zai jadi diri zai sekarang ni.. mak ckp zai x ubah mcm abah.. mulut bising, cakap suke direct x kire hati org tp hati abah mulia, baik.. abah penyayang dan terlalu ambil berat..abah pandai buat smua keje umah... untung mak dapat abah....
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Tuesday, June 14, 2011

Terlalu Istimewa...

Salam Ukhwah....

Petang yang dingin berbaring aku seorg diri.. membiarkan anak2 ku main sendiri.. fikiran mengelamun terkenang saat2 indah bersama abah.. knape?! kenape amat sukar utk aku melupakan arwah.. tidak sedetik waktu pun aku dpt melupakan abah.. setiap yg ku lakukan pasti terbayangkan abah..

Bangun tido ku.. terbayang abah lalu dan menyapa.. "zai... jusco da tunggu tu" xpun "nea..amik yassin, bacekan kat bebdk ni" itu lah abah aku.. die yang bebel kat kami adik beradik klu kami bgn lambat.. bukan emak..

Nk pergi mandi abah jugak yg menyapa.. "kambing pun lg wangi.. ni bau hapak lohok".. saat mandi abah menjerit "ko ni mandi ke berendam.. semua ke diberusnye".. abah jugak yg membebel, bukan emak..

bile aku tgh masak.. teringat abah pernah ngumpat aku dgn mokde aku.. abah cakap " aku paling risau zai tu.. alahai... keje dapur x pernah usik" abah mengeluh... sekarang zai da pandai buat keje dapur bah.. abah jugak yg risau akan kehidupan aku selepas berumah tangga.. bukan emak...

Bile aku on d way dr KL ke JB setiap setgh jam abah call " da kat mane ni?" klu aku belum gerak setiap 10 minit abah call "da gerak belum?" mase tu aku boring sgt.. smpi satu mase aku ignored call dr abah.. maafkan zai bah.. walaupun aku ignored nnt abah akan call plak mr.hubby... alahai abah.. zai tahu abah risau dan x sabar tunggu kami anak beranak.. abah jugak yg call.. bukan emak...

Bile nk mkn.. abah selalu tanye "ade makan ape?" klu boring abah akan pelawa makan kat luar "jom makan kat ayub.. situ beefsteak die sedap" betul bah.. beefsteak ayub xde tandingan mane2.. zai suke.. mama chop papa grill pun x sesedap tu kan bah.. abah juga yg tau selera aku.. bukan emak...

Bile peptg mcm ni.. aku ngan abah akan berborak kat luar.. abah duk kat kerusi malas dan aku dikusi batu.. cite la kami anak beranak isu2 biasa.. bile aku ty abah "knape ske duduk luar ni bah?" ngadap benda yg same je.." abah jawab " kat dalam boring.. duduk luar pulak"

Abah pantang klu dgr aku nk makan pape... mesti cecpt abah ajak cari.. bile aku cerita kat abah sesuatu benda yg baru.. abah akan ckp "kat mane tuh? jom lah"

Abah suke sakat aku.. mase zaman bebdk dulu abah suke ngejek aku.. budak gembeng.. murah airmata.. abah suke dengki aku sampai aku menangis.. menangis tu modal aku tuk abah stop dengki.. abah pernah dengki aku, selkop kepala aku dgn besen mase aku tgh kyusuk tgk tv.. ketawa terbahak2 die bile aku menjerit "sakit la.. abah ni teruk tau"

Abah pernah tenyeh muka aku dgn kulit pisang.. mase tu aku tgh kyusuk tgk tv jugak.. abah ckp "bagus ni bagi kulit licin" sakit ati aku mase tu.. aku melawan" tonyoh la kat muke abah tu... abah tu yg byk kedut"

Mase form 3.. aku nk PMR, aku pulun study smpi subuh.. ade satu mase aku kna sesak nafas... mase tu hampir jam 3 pg... tetbe ade suara menyapa... "zai knape? susah nak nafas ke?" dlm keadaan gelap samar2 tu aku nmpk susuk tubuh yang ambil berat dgn keadaan aku mase tu.. emak... aku jwb "a'ah" kemudian aku nmpk satu lg susuk tubuh yg telah siap berbaju.. "jom.. abah bwk g ngurut kat wak ngador" pkl 3pg abah redah jln ke umah wak ngador yg berbukit bukau seperti dlm kawasan felda.. pepg buta abah call wak ngador ckp "wak.. da tdo ke? aku nk dtg bwk anak aku ngurut ni" mane bleh zai lupekan smua tu bah...

abah.... zai rindukan abah.. saat abah sakit 5 thn yg lepas.. zai x tau la samada zai layan baik atau x pada abah.. abah... zai x tau la.. knape zai terlalu rindukan abah.. zai harap zai x membebankan abah disana... zai akan cube jadi anak yang terbaik utk mak ye bah.. zai akan jaga mak baik2.. zai kesal xdpt beri sepenuh perhatian pada abah... zai rindukan abah...
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Monday, June 13, 2011

Tidak mungkin berakhir..

Salam Ukhwah..

Tika ini aku tersedar dari tidurku.. fikiran terus berlegar bertanya ttg Mr. hubby yang sedang menempuh jalannya menuju ke Putrajaya.. cecepat gapai hp utk bertanyakan samada Mr.hubby da smpi ke belum.. rupenye Mr. hubby masih dlm perjalanan yang tika itu di Nilai.. aku x berhenti berdoa agar Mr. hubby selamat smpi ke umah kami di Putrajaya..

Ntahlah.. sejak akhir2 ini aku sentiasa rase takut.. takut utk merasakan kehilangan org tersayang.. mgkn selepas pemergian abah aku terlalu byk berfikir.. inilah agaknye rase kehilangan org tersayang.. dan aku terus berdoa agar ianya x berulang lg.. walaupun aku tahu bahawa itu semua qada' dan qadar Allah s.w.t dan sesungguhnye ketentuan Allah s.w.t itu adalah yang terbaik buat hambanya.. namun mgkn sukar bagiku utk menerimanya lagi buat masa terdekat ini..

Ingatanku masih x lekang dengan segala kenangan bersama arwah abah.. setiap sudut waktu aku pasti terkenang arwah.. bukan sahaja kenangan tika aku berbual, bergurau, ber'shopping' mahupun bertengkar dan berselisih pendapat.. tapi setiap pergerakan arwah seperti tdo, bgn, duduk berdiri, berjalan dan yang x boleh buat aku utk menahan air mata ialah saat arwah senyum dan ketawa.. sentiasa berlegar2 difikiran aku..

Ntahla.. mgkn kah ini semua akan berakhir?! aku dapat rasakan ia xkan berakhir.. mgkn sekarang diorg ckp "ala... baru2 mmg mcm tu"... ntah ape ayat dorg klu perkara ni masih berlaku walaupun sudah makan berpuluh tahun nnt..

Tak mgkn aku dpt lupekan abah.. tiada apa yang dapat tandingi kasih abah.. abah.. setiap detik waktu bersama abah adalah perkara terbaik yang berlaku dlm hidup zai.. mane mgkn zai dapat lupekan abah.. xmgkn.. dan kini hanya doa zai yang akan selalu menemani abah.. Zai berharap sgt abah lebih tenang dan aman disana.. ya Allah.. Engkau cucurilah rahmatMu ke atas roh abah dan sejahterakan lah abah disana.. tempatkan abah bersama hamba2 Mu yang Engkau kasihi.. aamiiin yarabbal alamiiin...
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Friday, June 10, 2011

Terus diuji...

Salam Ukhwah...

Hurmmm... mcm2 ujian mendatang.. selepas pemergian abah, segala urusan pengebumian telahpun selesai dengan jayanye.. aku dikejutkan dengan berite yang x berapa best lg.. maid aku lari.. furrh fenin!!

Aku dpt tau selepas beberape kali aku call die tp xde sambungan.. samada die offkan atau da mmg x guna no tu.. aku call umah aku pun x berjawab.. mintak tlg jiran tgkkan keadaan umah dan lihat sekali bilik bibik (kebetulan kunci umah aku tgglkan dgn jiran) mmg sah.. yg tggl hanya beberape helai baju umahnye..

Aku kat Johor mula x sedap ati.. bukan aku x sedap ati brg2 umah.. itu kalau da bukan rezeki aku nk buat mcm mane?! yg aku risaukan ialah anak2 aku... sape la nk jaga dorg ni?! sakit kepala aku..

Bile tgk muka anak2, pilu giler rase.. kesian.. Sampai ati bibik tgglkan korg tambah lg adik.. sbb layanan bibik pada dorg sgt baik.. malah bibik selalu jek dibuli along.. sampai satu mase smpi along nk tdo dlm dibilik bibik.. mase tu jeles giler aku.. ciss!

Aku x tau knape die lari.. sbb sebelum tu mmg kami xde masalah.. x tau la aku klu die berasa ati ngan aku dan die pendamkan.. sebelum die tgglkan umah kemain bersih umah dikemas, langsir2 semua siap dibasuh.. ralatnye aku bile lihat smua tu.. knape Seri?! x sayang ke seri pada along n ariq.. aduuuuh pening!!

Sekarang ni amik unpaid leave.. sedang berusaha utk mencari pengganti Seri.. bukan aku xnk anta anak2 ke nursery mahupun umah pengasuh.. cume along tuh.. berat skit.. sebelum ni anta umah jiran pun ari2 melalak sibuk nk ikut.. smpi ditarik2 kolar daddynye.. x larat aku tgk smua tu..

ntahla.. harap2 aku cepat dpt carikan bibik yang boleh layan along n ariq mcm anaknye sendiri.. jadi xdelah aku risau bile bekerja.. sbb masa anak2 dengan Seri kire aku puas ati jugak la tgk die layan along n ariq..

Ade sesapa nk offer aku maid?! yg kosong pun okla.. janji ikhlas jaga anak2 aku.. sementara aku tgh bercuti nnt leh aku briefing sekali..
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Thursday, June 9, 2011

Rindu bertandang...

Salam Ukhwah..

Saat ini aku landing dikatil abah... bau abah masih melekat walaupun hampir 2 minggu abah meninggalkan kami.. aku terbayang2 susuk tubuh abah yang selalunye membongkok sambil membersihkan luka kakinya.. rindunye zai pada abah...

Abah... knape da 2 minggu abah pergi tp abah xpernah muncul dlm mimpi zai?! tiap mlm zai ingatkan abah dan mengharap abah dtg menjenguk zai... tp tidak sehari abah muncul.. abah xnk jumpe zai ke?! Atau mgkn zai bukan pilihan abah utk diziarah... abah... zai mmg nmpk kuat tp hakikatnya didalam hanya Allah yg tau betapa zai rindukan abah.. abah... zai tau klu zai adalah anak yang paling x byk cakap dengan abah.. bukan sebab zai marah atau x suka.. x bah.. zai akui zai pernah terasa dgn kata2 abah.. tp tu smua zai da lupekan sbb zai sedar zai x layak untuk berasa hati dgn abah..

Zai berdiam sebab zai takut... zai takut terkasar bahasa dan menyinggung perasaan abah.. sbb zai tau semakin hari abah semakin sensitif.. pernah zai melihat abah mengalirkan air mata hanya kerana adik menolak utk betulkan lampu bilik abah.. dekat situ zai nmpk abah sgt2 sensitif sbb adik bukan menolak tp adik ckp "sabo bah.. jap g kite buat".. zai nmpk air muka abah berubah... zai selalu perhatikan abah.. mgkn abah saje x perasan.. sbb zai concern dgn keadaan abah..

Tp zai menyesal bah.. mgkn tindakan zai tu buat abah lebih berasa hati... ya Allah... ape lah guna kekesalan ini kerana aku x dpt menembusinya depan abah.. kini abah da tiada.. tp aku berharap abah faham perasaan aku.. abah.... alfatihah buat abah.. semoga abah tenang bersemadi disana.. zai doakan roh abah dicucuri rahmat dan sejahtera.. semoga abah ditempatkan bersama mereka yang dikasihi Allah s.w.t.. aamiiin
♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Wednesday, June 1, 2011

Rindu yang tiada penghujung....



Hari ni genap 5 hari abah pergi.. pergi meninggalkan kami sekeluarga, ntah kenapa setiap detik waktu aku mengira2 bila aku dapat berjumpa abah.. rindunya aku pada abah.. aku x kan dapat dgr suara bebelannye.. keluhan hatinya.. deringan hp dari panggilannya.. xde.. xde lagi smua tu... ya Allah... tabah kan hati ku ya Allah.. aku  xpasti apakah perasaan aku kini.. adakah aku redha atau aku terkilan atau kesal.. aku pun x pasti.. saat akhir melihat abah.. tiada lagi senyuman manis abah, tiada lagi gurau senda abah tiada lagi keluhannya.. hanya yang ada wajah tenang yang sayu redha menanti Malaikat Izrail menjemputnye..

Ya Allah... aku terlalu kesal.. hatiku meruntun2 ingin abah kembali senyum pada aku.. ingin bergurau dgn abah.. walaupun sering kali abah bergurau dgn aku, aku akan menjawab " mula nk mengarut la tuh" ya Allaaaaah.. kini aku terlalu rindu karut ngarut abah tu.. x ku nafikan kekadang sifat abah buat aku merungut seolah xmemahami hati si tua ini.. ampunkan zai abah.. kadang zai malas layan kerenah abah.. hanya kerana zai xnk lukakan hati abah bile zai menjawab.. abah knal zai kan?! zai mmg kasar, susah nk berlembut.. tp bah percaye lah.. zai terlalu sayang dan kasihkan abah... kasih dan sayang yang tiada penghujungnya... zai mencari jalan tuk akhiri penderitaan abah dengan membawa abah berubat di Gombak.. namu tiada perubahan pada kondisi abah.. zai buntu dan cuba mencari jalan lain.. namun zai sedar, zai x mampu bah.. zai x mampu dari segi kewangan..  abah.. segalanya cukup untuk zai abah sediakan, tiada kekurangannya.. zai bangga jadi anak abah.. walaupun kehidupan kita x sesenang orang lain.. tp zai sentiasa rasa cukup bah.. zai tahu sejak kecil abah cuba tuk penuhi permintaan anak2.. dan zai xpernah rase zai kekurangan ape2 kerana abah mmg seorang yang selalu fikiran kehendak hati anak2.. abah.. seperti kata-kata akhir yang sempat zai ungkapkan saat abah menghembuskan nafas yang terakhir, "abah.. zai akan selalu doakan abah.."  zai akan terus lakukannya abah.. dengan doa2 ini lah yang akan menemani abah disana.. insyaAllah juga dengan doa ini zai berharap ia dapat membantu permudahkan urusan abah disana... abah...

"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Segala puji bagi Allah, tuhan seru sekalian alam yang melengkapi nikmatNya dan membalas limpah kurniaNya. Ya Allah.. .tiada tuhan yang ku sembah melainkan Engkau ya Allah.. segala pujian hanya untukmu ya Allah..kepada Engkau ku bermohon segala2nya.. ya Allah Ampunkan dosa-dosa abah.. ya Allah cucurilah rahmat dan sejahtera keatas abah.. tempatkan abah bersama hamba2 Mu yang Engkau kasihi.. permudahkan segala urusan abah disana.. ya Allah pindahkan lah abah daripada kesempitan kubur dan liang lahad ke syurga KhuludMu ya Allah..Dan cucurilah rahmat atas penghulu kami Nabi Muhammad s.a.w dan ke atas keluarganya, dan salam dengan kemurahan Maha suci Engkau ya Allah yang tinggi dan mulia daripada apa-apa yang disifatkan, dan kesejahteraan ke atas sekalian Rasul, dan segala puji bagi Allah, Tuhan seru sekalian alam.. amiiin yarabal alamiiin...

Semoga roh abah aman bersemadi disana... amiiiin... 

(tunggu zai dengan senyuman dan wajah yang berseri ye bah...)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saturday, May 28, 2011

Alfatihah buat Abah yang dikasihi...


Allahyarham Zakaria Bin Baharom (1950-2011)... 28hb Mei 2011 jam 9.50 pg.. pemergian abah yang tenang buat kami sekeluarga sangat sayu.. disaat akhir abah menghembuskan nafasnye kelihatan abah sgt tenang dan redha dengan ketentuan Allah s.w.t kepadanye..

Sesungguhhnya abah seorang yang sangat kuat.. bersama2 kite sedekahkan alfatihah buat abah... semoga roh abah dicucuri rahmat dan diletakkan bersama golongan yang beriman dan yang dikasihi Allah s.w.t... aamiiin yarabbal alamiiin...

Terlalu sayang dan kasihnya aku pada abah hanya Allah yang mengetahui.. Semoga abah tenang disana... kami juga akan bersama abah suatu hari nanti.. Al-fatihah

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Friday, May 27, 2011

Ya Allah...indahnya ciptaanMu!!

Dok belek2 gmbr yang sempat aku snap arini.. terstop kat pic nih terus teringat saat berada kat sini td... huih canteknyeeee dlm hati berbisik.. tenang je lihat air laut hijau kebiruan dgn angin sepoi2 bahasa.. huuh layaaaan..

Tu belum lepak area Club Med.. aku tau kalau pantai2 yang berhadapan laut cina selatan ni mmg sgt indah.. klu dpt stay lame skit tentu lupe sekejap segala masalah yang ada ni kan?!

Aku percaye setiap manusia tu kan pasti diuji dgn masalah.. yang xde masalah tu cume org giler jek.. betul x?! hihi...

k lah sikecik ni da dengki aku.. nak tdo agaknye.. sbok nk memanjat badan aku nih..huh!!


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Huh.. jenuhnye long trip!!

furrh.. skang ni br berada di Kuantan... agak2 smpi JB kul bape eik?! x larat gler aku handle bebdk nih..

tgk r si kecik ni sgt2 ligat.. abis beg bekalan susu makanan derang die selongkarnye.. ntah ape yg dicarinye... yang si along rilek je.. kekenyangan susu (^_^) bese mmg along behave skit tp bile dtg terejal die.. adooooi boleh patahla tulang bahu ni.. (-_-)

Xksah la.. asalkan selamat perjalanan kami sekeluarga.. doakan kami selamat sampai dan selamat kembali ye.. (^_^)


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Thursday, May 26, 2011

Ko dengki aku taw!!

Eiii... br jek nk kuar keta dok melepak kat Dataran Shahbandar, Kuala Terengganu.. ini plak yg jd.. huih da ler panas terik gini xkan aku nk dok je kan.. harus la berjln2.. la ni tgk... iish klu xde yg dengki x sah!!!

Da satu hal kna sopink sandal lak.. x tersenarai langsung!! menci betul.. (-_-)


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Bile Simanja dimarahi..

"haaa... kemain lagi die, seminit pun xleh dok diam!" pening si mummy membebel kat si mungil nih... haih.. cepat2 ler besar rungut si mummy.. huhuhu

Gitu ler gayanye bile ber'anak' kecil nih.. uih camne nk tambah lg nih.. yg ade ni pun x terkawal.. nk tercabut sendi bahu tukang belakang nih.. berselirat urat belikat.. huhu

Bile xde si anak bohsan lak ai... sunyi sepi je.. ikhtiar berbagai nk dptkan zuriat... alahai mcm2 kan perangai manusia.. tu org kata depan mata x dihargai bile da xde sbok mencari... Astagfirullah al-aziiim....


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Wednesday, May 25, 2011

Pencarian Blog Kemas,Comel dan Berinfomasi Oleh Cik Emma

Salam Ukhwah...


Hahaha... ade lg yg buat segmen... MC Joiiiiiiiiiiiin... masih tertakluk dengan terma dan syarat...  jom ikuti syarat2 penganjur iaitu CIK EMMA

1. Letakkan header cik emma. (Wajib )

MC: Header ni kan Cik Emma?

2. Follow blog supaya senang update entri baru saya.
MC: Itu sudah dibuat... ^_^

3. Buat Entri Bertajuk ::: Pencarian Blog Kemas,Comel dan Berinfomasi Oleh Cik Emma
MC: Ini ler entrynye.... Boleh ke Cik Emma?!

4. Pencarian Blog ada 3 kategori ::: Pertama : Blog Kemas …Kedua : Blog Comel…Ketiga : Blog Berinfomasi. Jadi korang boleh pilih kategori apa yang korang nak masuk. Supaya senang nak saya pilih. (Wajib)
MC: Blog MC ni mgkn kategori kemas atau comel je kot.. hehehe klu berinformasi tu rase cam x seswai la... (-_-)

5. Setiap kategori, hanya akan dipilih 10 blog sahaja.
U pilih la Cik Emma antara KEMAS atau COMEL.. MC x kecah... (^_^)

6. Linkkan entri anda dekat sini beserta kategori yang dipilih.
Ok.. skang gak MC link kan... (^_^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Mood: Gile Segmen!!


Salam Ukhwah...

Hello holla.... uit.. korunk ade buat pape segmen ke?! alah x kesah la pape pun bunyinye.. MC sedang giler nk join segmen nih.. tp motif segmen dapat mempromosikan blog MC nih... x kesah la bloglist ke, blog review ke.. atau blog, blog.. blog ape lg eik.. pape jelah.. infom r kat MC.. (^_^)

InsyaAllah sepantas kilat sekudung lipas MC join.. hehehe law ade.. sila2 tgglkan jejak di 'budak comel menyampuk' tu ea.. bukan jejak korunk dtg taw.. tp jejak url segmen korunk or kwn2 korunk.. alah x kesahla.. asalkan segmen still in the date.. bukan yg da expired ok!!

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saya Nak Masuk Bloglist MyMye MyMya

Salam Ukhwah...

Ok... another blogger buat segmen.. sonok2.. cam tahu2 je MC sedang rajin menjoin.. hehehe... segmen kali ni dari adik manis MyMye MyMya.. ok jom tgk syarat2 dari Cik penganjur

Syarat-syaratnya :::

1.Follow My Blog.
MC: Uusih.. lame sudah i follow u....

♥ MyMye MyMya ♥

2.Letak banner MyMye MyMya nie.
MC: tuh.... MC da letak (^_^)

3.Buat satu entri : Tajuk : Saya Nak Masuk Bloglist MyMye MyMya
MC: ini ler entry nye... hehehe

4.Lepas tue pastekan link ada dekat komen.
MC: Ok.. skang gak MC pastekan... 

OoOps.. sebelum tu blog yang nak join kena ade ciri2 yang dicari adik manis nih.. nk taw?! nk tahu bace sendiri la kat SINI

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Segmen bloglist Abgteror l Tanah tumpah darahku

Salam Ukhwah...


A'haaaa... hari ni nk join segmen je... ide nk menghapdet belog beku jap.. so nk meriahkan segala segmen dari rakan2 blogger.. wokeh.. Segmen kali nih dari Abgterror... syarat yg tersgt mudah disediakan oleh penganjur segmen, kna jawab soklan2 cepumas.. hehehe... jom layan jawapan MC...


 Abgterror tanya MC lahir kat mane?
Oowh.. bukan susah sgt soklan ni.. ok.. MC jwb.. MC ni anak jati Johor..  oowh ye Johor ade 8 daerah kan?! ok.. MC dilahirkan di daerah Batu Pahat tapi MC x terlibat dengan sejarah hitam 13 Mei ye... (^_^)

 Abgterror  nak tahu MC dibesarkan kat mane?
 Berpandukan jawapan diatas, sudah terang lagi bersuloh kan?! da namenye anak jati Johor.. of coz ler dibesarkan di Johor.. (^_*)


 Abgterror suh pilih negeri yg menjadi pilihan tuk letak dlm bloglist die?!
Ok... jawapan ni lain skit.. x sama dgn jawapan2 diatas ea.. MC pilih Putrajaya tuk tersenarai dlm bloglist Abgteror nnt... hehehe


 Alahai.. Abgterror mintak reason knape Putrajaya jadi pilihan MC?
Bukan nk bias atau khianat negeri kelahiranku.. tapi memandangkan sekarang MC stay di Putrajaya so senang la skit nk cr rakan2 blogger yg berhampiran.. mane la tau ade yg berminat nk buat gathering kan?! so senang skit nk join... (^_^)

Banner khas dari Abgterror.....

 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Segmen mencari 100 blog list utk dilawati


Salam Ukhwah...

Dok merehatkan diri dlm bilik.. masih x larat nk ronda2 Bandar KT nih.. bandarnye best tp masih ade 3 hari dicni.. so lepak2 je dulu.. buat bw.. waaaaaah Chegu Zubir offer join segmen dari BLOG ni.. jom join.... klik banner die je k...


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Masihkah ada harapan..??

Salam Ukhwah...


Br je call mak td.. tanyakan keadaan abah.. mak ckp abah mcm tu jugak la.. semlm pakar ckp kemungkinan ada harapan tuk abah menjalani pembedahan.. memandangkan abah juga menghidap kencing manis yang membuatkan luka lamanya telah dijangkiti kuman hingga ke tulang jd pembedahan akan berisiko 70/30... 

Mgkn ade yg tertanya2.. knape la dgn abahku? apakah penyakitnye... ada aku postkan di ENTRY ini dan INI. Pada aku xkesah la klu berisiko sekali pun.. asalkan segala ikhtiar da dibuat. Segalanya terletak pada ketentuan Allah s.w.t bukan?! aku percaya pada Dia.. mgkn ini adalah ujian dari Dia untuk kami sekeluarga.. andai ini adalah satu peringatan untuk kami sekeluarga.. aku redha ya Allah.. 

Semoga perancangan untuk pembedahan ke atas abah akan terlaksana.. sudah lama abah menginginkannya.. mgkn sudah tidak tertanggung deritanya.. Aku akan terus berdoa dan memohon kepadaMu ya Allah agar lancar lah segala urusan pembedahan ini.. dan aku berharap agar abah pulih seperti sedia kala.. sekurang2nya masih mampu tersenyum bersama2 kami untuk menjalani kehidupan seperti biasa..

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Monday, May 23, 2011

Pulang dengan seribu harapan...


Salam Ukhwah...

sambg. dr ENTRY nih.. aku da x peduli dgn drama kegilaan aku, Nora Elena.. dlm fikiran aku cume keadaan abah... walaupun aku masih gagah tuk menghapdet belog aku namun hatiku merintih dengan penuh harapan supaya abah kembali pulih seperti sedia kala.. 

Setiba di Hospital tepat jam 1.30pm.. aku melangkahkan kaki menuju ke wad ccu.. dimana semua pesakit kronik jantung ditempatkan tuk mendapatkan rawatan rapi pihak hospital.. bebdk aku tgglkan dgn bibik.. sbb wad ccu mmg x membenarkan kanak2 bwh 12thn masuk.. aku terserempak dgn kakak2 ku.. masing2 muka sayu.. kakak yg sulong terus dptkan aku... "Abah da serius.." tercebik2 die dok smpikan pada aku.. aku masih control diri dr terus mengeluarkan airmata yg x bernilai ni.. pada ku ia hanya akan menyeksa abah bile melihatnye.. bukan aku nk ego.. tp aku hanya inginkan abah tenang menangani semua ni..

kakak sulong ku, kak jan terus menemani aku ke katil abah.. smpi dipintu wad.. aku terserempak dgn mak.. oowh wajah sayu mak buat aku x tertahan... namun ku kawalkan diri.. bersalam dgn mak.. senyum.. mak cube senyum tetapi meleret terus dgn linangan air mata.. oowh.. enough la mak.. sebenarnye aku pun da x tahan...  mata ku berkaca.. tetapi tuk ngalirkan di depan mak tidak sama sekali.. mak ckp.." abah katil 6" aku ckp "ok.. kite masuk dulu ea".. melintas je mak berlalu dibelakang.. aku terus menyekang air mata yg penuh berkaca dlm kelopak nih.. x boleh ku biarkan terus berkaca... ape ntah lg dihadapan abah...

Sampai katil abah... abah tdo.. oowh wajah sayu tuanya buat aku langsung x tertahan.. kembang kuncup hidungku menahan sebak didada... aku dapat rase kan klu aku x boleh mengawalnye lagi.. kak jan pandang aku n menjungkitkan kedua keningnye lalu mengalir air matanya.. aku hanya mampu menarik nafas panjang.. dan cube mengawal diri... melihat wajah sayu abah yg penuh berselirat dgn wayar.. dan mesin komputer tuk monitor degup jangtung dan bacaan BPnye.. 

Aku pegang tgn abah.. aku cium.. abah tersedar.. dan terus memandangku... mase nih mmg aku x tertahan.. mata ku berkaca melihat anak mata abah.. abah senyum n terus tanya.. "br smpi.." aku terperanjat sbb mak ckp abah da xbole ckp.. mgkn abah da stabil kot pkir ku..

"Mane Araf? abah ty ank sulongku... owh abah, klu la diikutkan hati ni, ingin je aku terus peluk n menjerit nyatakan yg aku sgt sayang kan abah... semangat abah masih kuat tuk melihat anak cucunye.. itu la harapanku sepanjang perjalananku dr Putrajaya ke JB.. x henti2 aku berdoa agar abah mampu bertahan.. aku knal abah, abah seorg yg kuat semangat..  xpernah sekali abah merintih sakit depan anak2.. masa zaman sihatnye dulu, xpernah sekali aku tgk abah sakit, xpernah sekali aku dgr abah mengeluh... walaupun keringatnye sudah tidak mampu tuk mencari sesuap nasi.. abah.... 

smbg lg.....

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Letihnye... emergency trip!!


Salam Ukhwah...

Hello holla... hah!! ade yg cari x?! huhu.. jgn pasan la.. ye r.. aku ni bukan sape2 pun.. ade hati gak nk rase dicari2.. ihiks.. alah biar la.. suke ati aku la kan... semlm x dpt nk hapdet belog.. arini pun.. ea'a.. ptg ni?! hah ni yg nak cite nih.... jom layaaaan..

Semlm pg.. aku lum bukak mata pun.. mase tuh jam hampir kul 8 la.. (benornye da sedar 6 lbh..) mcm biasa la pas jlnkan kewajipan pastu bedebum blk cium batal tuh.. huhu ala ari mggu kan.. apedehal.. (",) tup..tup hp aku berbunyi.. lame gak r deringan tuh membingit kat tinga aku.. "ala... sape pulak call pepg nih" bisik aku.. dgn berat bontot aku gagahi gak la.. mane la taw urgent kan.. sekali tgk kakak aku yg sulong daaaa... alamak ade hal pe lak ni?!

MC: "assalamualaikum.." pembuka bicara... 
Akak: "Wa'alaikumsalam, mak ade call ko x?
MC: "xde plak.. knape?"
Akak: " Abah la.. da tenat.. ambulance dtg amik td"
MC: "Hah!! aku x taw pun.. bile?!"
Akak: "pg td.. br je  nih."
MC: "Ok.. jap g aku call mak"

Untuk pengetahuan korunk.. pgglan dibuat dari kg halamanku, JB.. kampung la sgt kan... hehehe.. aku pun tanpa berlengah mase call mak..

MC: "Assalamualaikum mak.."
Mak: " Wa'alaikumsalam..." suara sayu mak...
MC: " Abah mcm mane mak?"
Mak: " Abah skang kat ICU nih.. abah teruk jugak la nak...." diselangi sedu tangis mak.. buat aku terkedu..
MC: " teruk mcm mane mak?" aku tanya kerana nakkan kepastian.. benornye hati aku da mula berdegup kencang..
Mak: " abah da xleh nk bernafas nih.. guna bantuan pernafasan da skarang nih..." 
MC: "Bile abah mula sakit?! ade org buat die marah ke? die mula sakit dada ke?"  bertalu2 soalan aku tanpa ade satu jawapan yg ku dapat lg..
Mak: " die x marah2.. mlm td mase tgh tdo die da ckp sakit dada.. pastu cungap2.. pg nih.. die ngadu sakit sgt.. pastu mak ajak g hospital.. suh die mandi dulu.. pas mandi abah terus  xboleh jln.." sedu sedan mak dok menerangkan satu2..
Aku jd buntu... buntu giler.. tetbe dgr suara nurse dibelakang mintak dokumen pengenalan diri abah... aku mula x sedap ati.. sgt berdebar2.. suasana kelam kabut dibelakang seolah2 menggambarkan kesibukan kakitangan hospital menangani masalah yang dihadapi abah aku.. owhh mase tu Allah s.w.t je yg tahu keadaan runsing aku..

"mak.. xpe la.. mak selesai kan dulu pape yg patut.. nnt pape mak call zai blk.."  aku termangu.. kejut Mr. daddy nyatakan ape yg berlaku pd abah.. aku ckp ngan Mr. daddy.. "mcm nk blk la D.." walaupun aku tahu esknye aku harus bekerja.. tp xjd masalah kot utk aku apply EL .. Pn. Bos pasti sgt memahami..

Aku segera mandi.. sbb hati aku da berdebar sgt n kuat menyatakan yg aku akan blk JB.. tup2.. Mr.Daddy ketuk pintu
Mr.Daddy:  "Mummy.. mandikan along sekali nih... kite blk JB la"
aku pun lg la terkejut giler sbb td Mr. daddy kate tgk keadaang dulu.. tunggu mak call... aku terus ty knape D?! 
"td mak call blk.. mak ckp Dr. suh bgtau anak2.. klu boleh suh anak2 blk"   
aku sgt xsedap ati... siap mandi..aku terus call mak..
MC: "Mcm mane mak abah?"
Mak: " Dr. cakap xde harapan la.. Dr. suh panggil anak2.." 
terus bersedu2 tangis mak.. aku dgn degup kencang sepantas kilat tanpa pkir panjang ckp
MC: "ok mak... nnt kitorg smpi, mak tgkkan abah ye" 
aku da x tahan jugak sebenarnye.. sebak giler rase dada ni.. macam da tersangkut tulang ikan jek rasenye di rusuk nih.. (-_-) along plak buat hal xnk mandi.. Mr. Daddy sbuk nk packing brg.. aku terus pas along kat Mr. Daddy.. alahaaaai.. bujang aku sorg nih.. mase ni lah ko nk buat hal.. huh!!
" Xyah kemas beg la D.. D mandikan along.. nnt mummy siapkan beg baju"
Itu ler ceghitenye tuk ari semlm.. buat aku sekeluarga berdezup menuju ke JB.. xde pkir panjang.. aku call terus Pn. Bos tuk apply EL..  mujur Pn. Bos sgt memahami.. kami hanya singgah di R&R, Seremban tuk blikan sarapan along.. mkn anak2 aku harus pkirkan.. walaupun perut aku merintih minta tuk diisi.. tp aku seolah x peduli.. aku rase nk pejam mata n bile bukak aku nk berada di Hospital.. klu boleh terus berada disisi abah.. 

Setiba di JB.. kami terus menuju ke HSA.. dan...... akan bersambung nnt.. aku nk maghrib dulu.. pastu nak layan Nora Elena.. br sedar da separuh jln ghupenye kisah Nora Elena berlalu.. huhu 


sambung SINI..

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Saturday, May 21, 2011

''Saya Sertai Bloglist Haris Kaito''



Salam Ukhwah...

Ptg2 ginih.. xde idea nk post pape... layan bw.. jupe la ENTRY nih... a'haaa.."bloglist tuk bulan JUN".. ape lg cecpt aku klik banner tuh.. utk ape?! of coz ler tuk join.. (^_^) sempena JUN adalah bulan kelahiran aku... so nk take for granted la.. hehehe.. korg nk join ke?! ermmm.. ok2.. klik je banner tu ea..


Syarat2 harus lah ade ok.. nk taw?! korunk klik SINI jew... 

Then kna tag 2 org kwn.. so aku nk tag... hurmmmmmmmmmm


♥...SinGGah LaGi Ye...♥

macam nk layan tp..........


Salam Ukhwah....

Hello holla.... x kemana2 ke?! Putrajaya byk giler program.. ade program family day arini n esk kat tasik buatan tuh.. ade jemputan tp malas la... even best.. siap ade maskot dr A&W, Barney n Clown.. tuk bebdk sgt ler seronok kan.. tp tuk aku?!! ermmm.. ade persembahan artis.. tp ptg kang.. 

Mlm kat Dataran Putrajaya ade persembahan artis gak.. Mila AF, Jambu n sape lg ntah... mcm2 la even tuk weekend nih.. cume aku malas gler nk kuar.. sbb cuaca sgt unpredictable.. pg td ujan lebat selebatnya.. then panas terik.. ni mcm da nk mendung blk... uiiish.. bukan masalah cuaca.. masalah kesihatan bebdk ni.. kang demam sape susah?! akuuuuuu jugak... (-_-)



Tadi bw.. layan trailer Filem Nur Kasih kat SINI.. mcm best.. agak2 layan kat wayang berbaloi x?! sape da tgk.. meh bg suggestion.. (^_^)



♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Friday, May 20, 2011

Mase sudah time lah.....


Salam Ukhwah..

Eiii bestnye.... sbb ape best?! tu tgk tu.. 

tinggal 10 minit je lg beb nk tgglkan ofis nih... yuhuuuu!!
X sabo da nk blk.. jupe budak2 comei yg sbuk interprem gak tuh.. eiii.. gewam2.. tgk muke dua beradik tuh.. rase mcm nk geget2 derang taw..

K lah.. nk blk nih... haruslah shut down pc ni kan.. hehehe.. jupe lg u guys.. (^_^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2