'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Saturday, December 10, 2011

Mitos Bulan Gerhana.....


Salam...

Lepas aku bebel kat SINI, aku br teringat la yg mlm ni berlaku bulan gerhana... lihatkan wajah sulong anak ku tetbe rase mcm nk tunjuk kat die plak ape tuh bulan gerhana.. tp niatku terbantut la plak bile aku bgn dr kusi aku terpandangkan perut ku yg memboyot ni... kenape eik?!

Kenapa org tua2 selalu berpesan klu tgh mengandung jgn tgk pada matahari atau bulan gerhana?! pelik la... bole pki ke mitos2 tuh.. nk dilanggar mcm takut plak.. kang dorg ckp muke ank lebam sebelah la, ade tanda gelap la kat mane2 bahagian muke.. ye ke??!  hurrrm.. dlm x percaye tu tp aku ikutkan jugak.. ke sbb aku percaye?? ish3x.. aku x rase aku percaye tp kenape aku nk takut plak ye... kire mcm aku percaye la kan??! haisssh.. fenin2..

Masuk ni da dua kali aku missed tgk bulan gerhana.. (╯︵╰)  xpelah.. mgkn lenkali la kan.. baik aku layan kan mate aku yg da tggl separuh je ni... hehehe.. pe lg.. bantal da melambai2 tuh... k r gud nite... (^___^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

2 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

.........cP~ said...

kalau mak saya orang pregnant tak kasi keluar rumah masa gerhana. takut "jatuh" katanya. Entahla apa penjelasan.

✿.。M.C 。.✿ said...

@.........cP~

kan?! kenape ye org zaman dulu2 byk sgt pantang larangnye.. bole pki lg ke tuk alaf ni.. hurrmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2