'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Wednesday, November 23, 2011

Terkilannya dgn 'die'....


Salam...

Bersiaran langsung dr umah.. hihihi.. maksudnyeee sedang ponteng keje... sshhhhh xleh ckp kuat2.. t kantoi.. En.Bos tau plak.. blk umah sbb ade appoinment dgn telekom nih.. install Unifi.. hihi mengade kan.. elok2 da guna streamyx g buat interchange ke Unifi lak.. saje nk try.. laju kew??! huhuhu...

Dlm mase duk nunggu installation tu.. rase bosan yg amat la pulak.. tetbe teringat lak semlm tergantung borak ngan mak dlm fon.. "g call mak smbg cite ni bagus jugak, xdelah sangap sgt.. "

Mcm2 mak bercerita.. dr kisah die dlm kapal terbang smpi la die tbe ke umah.. mcm2 keluh kesah.. dr seseronok suara leh bertukar ke segeram2 suare.. smpi da nk ilang suare die borak ngan aku dok meluahkan perasaannye.. ermm mak2.. buat aku pun jd geram2 menyampah la plak dgn si 'die' yg sedang mak luahkan td.. kui3x.. (oops tergosip la plak ye)

Ni la mak sy... cinta hati sy dunia akhirat!! mmmuah...

Lately aku mmg rase marah n geram sgt kat 'die' ni.. bukan sape2 pun.. darah daging sendiri gak.. tp perangai... nauzubillahi minzalik... malu rase ade sedara mcm ni.. (jap.. harap2 aku x mcm ni.. malu seh!) naseb adik beradik yg lain pun paham perangai die ni yg suke 'tuuuut' org pastu 'tuuuuut" org jugak.. jd bile die bercerita tu ibarat angin lalu la.. masuk tinga kanan kuar tinga kiri.. klu x berbulu2 jdnye tinga tu kang.. hurrrmm...

Tp pelik bin ajaib.. sepatutnye klu ikut umur da lebih paras matang 'die' nih... ibarat klu buah tu bukan masak ranum tp da mcm ala2 nk benyek taw.. tau kan benyek tu camne?! x tau... lor... rugi x tau.. tp x rugi x dpt.. sbb da benyek.. hahaha.. malas nk layan org mcm ni.. menyampah.. nk benci x bole.. dosa.. nnt Allah swt marah..  hamba Dia jugak.. kan2x..

Pape pun harap die cepatla sedar yang sebenarnye org kat keliling 'die' tuh  ala2 menyampah kat 'die'.. tp smpi bile 'die' nk sedar sbb die nih bukan jenis sedar diri pun.. penat jek sembur n direct kat die.. mcm ckp ngan labu.. labu masak lomak pun sodap tau.. ni jenis labu tanah yg hampir nk jd batu...  berbuih mulut smpi kna sawan babi dok nasihatkan die... kejap jek berubahnye... esk2 jd blk pangai lame tuh.. eeeiii geram maha dewa nih!! 

K lah.. x nk ckp lg.. kang rase nk gigit plak monitor nih.. smbg nnt la.. law nk cite everything ttg 'die' nih.. smpi kiamat pun x sudah... isk3x... Astagfirullah al-azim..... sabo jelah...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

7 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Niesa said...

kalau ada dewa yg baca blog ni mesti dia retired jd dewa sbb akak pnya geram lg tinggi dr dewa tuh..haha..

niesa ada tag akak tau.. (^^,)

eB ezrin said...

cam2 prangai kan?

Alin's In D House said...

wah mummy tukar unifi! sure laju pas nie. takperlar jadilar pengajaran orang macamtue. asal kiter tak jadi cam die sudahlar!

✿.。M.C 。.✿ said...

@Niesa

hahaha.. lawak r niesa.. cian lak kat dewa tu kan?! x jd r nk ke geram maha dewa tuh... hihi

niesa tag akak??! skang gak akak fly g umah nieasa k.. (^__^)

✿.。M.C 。.✿ said...

@eB ezrin

itulah... geram sesgt.. masalahnya dlm family sndr.. nk wat cam ner tuh?! huhuhu..

✿.。M.C 。.✿ said...

@Alin's In D House

ni nk try test market unifi la nih.. law x laju gak... kite unifire die.. kui3x..

betul tu alin.. kna byk jdkan pengajaran dlm kehidupan ni law x, jd lah mcm si 'die' ni.. ooops.. (^__^)

Dalila Hamid said...

unifi mmg laju... berdesup!! hhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2