'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Wednesday, March 7, 2012

Aduhai anak2 ku....


Salam...

Terasa letih sgt bile pulang dr kerja dan berjln ntah berape km dr perhentian bas.. xdelah jauh sgt tp mgkn sbb membawa perut yg semakin membesar (36weeks) kudrat rase semakin berkurang.. perlahan2 ambil nafas sebelum pintu rumah ku buka.. beri salam dan masuk perlahan2.. melihat hero2 kecil leka bermain di balkoni sehingga xperasan kepulangan ku..

Walaumcm mane sekalipun Along seolah2 mempunyai firasat yg kuat akan kewujudan aku dlm umah... segera die berlari pantas ke ruang tamu lalu senyum dan menerkam aku.. ilang segala lelah dan letih berjln td melihatkan senyumannya.. ku dakap along lalu adik pun dgn ketawa riang menjerit2 ke arah aku.. adik mmg kecoh skit.. bising n ceria orgnya.. tgk along didakap die pun menyibuk jugak ingin didakap.. sayang anak2 mummy.. begitulah nikmat kebahagian yg aku sndr tidak boleh gambarkan dgn kata2..  Alhamdulillah.. terima kasih Allah mengurniakan aku perasaan ini...

Aku bawa mereka masuk ke kamar tidurku.. ku rebahkan diri.. sambil along melompat ke atas katil lalu baring disebelah ku..adik mcm biasa, bile masuk kebilikku perkara utama yg dilakukannya ialah memanjat almari solekku..jln pintas utk die loncat ke atas katil.. lalu menerjahku.. alahai anak2 mummy ni..  mengenangkan semua ni aku jd tersenyum sndr.. terasa ingin pulang ke rumah dan peluk cium mereka kuat2.. 

Along mulakan bicara.. x sangka aku die masih ingat janji ku dan Daddynya.. 2 bulan yg lepas.. soalannya membuatkan hatiku luluh dan terharu.. ku cium dahinya.. ku katakan "sabar ye sayang.. nnt klu da dapat mummy buat surprise kat along k" lalu die pun merancang utk lakukan itu dan ini bile sesuatu yg dijanjikan tu tiba..  tersenyum ku melihat gayanye merancang.. anak mummy ni mmg seorg yg cekal dan sabar.. semoga kamu membesar dgn akhlak dan budi pekerti yg luhur supaya kamu boleh membimbing adik2 mu kejln yg diredhai Allah ye sayang.. 

Ya Allah... ku mensyukuri segala nikmat yg Kau kurniakan.. namun kadang2 aku alpha dgn kekhilafanku.. ku mohon keampunan dr Mu ya Allah.. dgn hati yg penuh tawaduk dan rase rendah diriku kepadaMu, ku mohon agar Engkau memberkati dan merahmati kami sekeluarga.. aku hanya hambaMu yg lemah dan sentiasa lalai dlm menjalankan tanggungjawab ku sebagai hambaMu.. ampunkanlah aku.. berilah aku petunjuk dan hidayahMu untuk setiap detik nafasku ya Allah.. aamiiiin yarabbal alamiiin... 

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

7 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Cik Rose Cute said...

apa yang along mahukan tue...sabar ya along...

✿.。M.C 。.✿ said...

@Cik Rose Cute

'sesuatu'... kite tunggu sesama yek.. doakan supaya cepat along dapatkan 'sesuatu' itu..k (^_^)

Ila said...

apalah yg along minta tu ek? sejuk hati dgn gelagat anak2 kan

eB ezrin said...

sejuk hati eB bacer. along nk aper tuh eh?
tc tau. hugs ketat2 :)

✿.。M.C 。.✿ said...

@Ila

betul.. bile jauh rase rinduuuuuuu sgt, bile nakal rase nk pengsan.. hihihi

✿.。M.C 。.✿ said...

@eB ezrin

Ye ke eB.. luahan ikhlas hati seorg ibu tu.. hihi nk tau ke along nak ape? hihi.. tunggu nxt post k.. insyaAllah.. (^_^)

Ini Kisah Kami said...

Kak su,,,meh join giveaway pen merah nak...?

http://penmerah.com/megagiveaway-by-penmerah-com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2