'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Tuesday, October 16, 2012

Kalau da bukan rezekiNya...


Assalam....

Lame da x hapdet blog.. bukan sbb xde kemudahan atau kesempatan tp sbb cam xde mood nk menaip.. mood pun mcm ombak.. xkeruan

Mood saat ni rase sedih.. sayu n hiba.. smuanya angkara kerjaya aku nih.. org kata klu da bukan rezeki yang dalam mulut pun bole terlepas.. xpelah.. insyaAllah mgkn Allah nk kirimkan rezeki yang lebih baaaaaaaaik dr yang ini.. ape2 pun happy tuk kwn2 lain yg dimurahkan rezeki dlm kerjaya mereka..

Rezeki yang dimaksudkan ialah tawaran untuk memohon pemangkuan dari E27 kepada E32.. sebelum tu perlulah aku jelaskan klu saat tawaran tu dtg aku sedang bercuti.. cuti tanpa gaji selama 3 bulan.. ade kawan yang hebahkan perkara tu.. tp mase tu pun tarikh mohon da expired.. exceli semua E27 dapat tawaran tu.. aku x tau.. aku tgh bercuti kan... 

Aku mintak budak ofis cek atas meja aku.. ade x ape2 surat dr HQ.. dorg kate xde.. so aku ignore ajelah.. mgkn kader x diutamakan.. ok aku abaikan sbb perasan aku biasa2 jek..

Oktober aku naik keje.. contact ex-colleuge kat HQ.. die ty aku dpt x interview 32 tu.. aku ckp "su xdpt offer mcm mane su nk dpt pggln interview tu" then akak tu jwb " eh.. smua dpt la su.. kader pun dpt"  aku agak terkesima la.. "ye ke kak...knape xde pape surat pun yg sampai kat kitorg".. " cube su call admin"

Aku mcm malas nk panjangkan cite.. aku just diam.. tp setelah kwn seofis ni dok nasihat sbb xnk la kader diketepikan mcm ni.. aku follow up jugak la..  HQ ckp da anta smua surat kepada jabatan negeri dan kader.. aku call admin kata xdpt pape surat.. aku pun xtau mane yg betul.. at last HQ anta email attachkan tracking no. n rujukan fail ttg surat yg dikirimkan pd kitorg.. frustnye aku rase.. kesimpulan kat sini admin aku la yg silap sbb buat keje x particular.. surat org tu... ko buat keje mcm ni ibarat ko nk tutup periuk nasi org tu...

Malas da nk pkir.. aku buat rayuan pada unit sulit utk bg kami peluang mohon tawaran tersebut.. tp jawapan menghampakan.. katanya minta kami memohon tawaran akan dtg sekiranya ade kekosongan.. mcm hampeh.. 

Aku kecewa dan terkilan sbb kebanyakkan mereka yg menerima tawaran adalah batch aku n junior aku.. what the shamless la klu junior yg naik 32 dulu.. aaargh.. nk kate aku x komit dgn keje.. hanya bos aku n Allah yg boleh menilai.. xpelah.. sepertimane kwn aku nasihatkan.. mgkn Allah nk beri rezeki yang lbh baaaaaaaaik dr yg ni..  ok aku redha dlm keterpaksaan.. terpaksa redha la tuh (-_'-)



♥...SinGGah LaGi Ye...♥

5 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Nana said...

semoga rezeki akak pulak nanti...k...
mgkin bukan jalan yang ini...tapi dalam bentuk yang lain pulak...:)

yg dapt tawaran ni pun tak confirm dpt lagi...kena interview dulu...
senior pun ramai yg belum dpt 32 lagi..mgkin laluan utk diorg diutamakan...

eB said...

ader yer pemangkuan mcm tuh?
bestnyer. rasernyer kami kena tunggu 15 tahun kot...

xperlah... kalo dh rezki x kemaner tapi kalo x der, maknernyer ader rezki yg lebih baek, insyaallah... tc yer :)

✿.。M.C 。.✿ said...

@Nana

thanx zu.. mmg la x confirm dpt.. tp sekurg2nye ade peluang kan... nnt buat betul2 eh.. insyaAllah ade rezeki Zu.. dpt lah tu.. (^_^)

✿.。M.C 。.✿ said...

@eB

a'ah eB.. kat perangkaan sng skit kot kenaikan pangkat ni.. biasa service 5 thn sekali da boleh naik.. asalkan dpt offer, interview n lulus interview.. hehe

thanx ye.. (^_*)

Mama Adawiah said...

yala..ramai kat cni nk p intervw tu.sy lg puluh2 tahun la kot.hehehe....terasa kecik benor sy kalau nk p intrvw tu.eheheheheh....btw,juz wan to inform..sy org yg ke300 yg tinggal jejak.ehhehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2