'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Tuesday, October 1, 2013

Cite kami di Bukit Gambang Resort City - Part Safari Park dulu!!

Salam alaik...

Ahaks.. kali ni aku hapdet blog dr pc umah.. setelah sekian lame rasenye x hapdet life dr umah tetbe mlm ni terpanggil2 jek tuk hapdet gak.. yelah kat ofis xdpt nk berblog skang.. ntah ape kejadahnye die block gak page tercinta nih.. ko nk blocked FB, FB jelah kan.. haiiish letih sungguh la..

Dah.. malas nk pkir hal ofis.. skang ni nk mengomel percutian aku sekeluarga ke Bukit Gambang Resort City.. tmpt ok.. menarik n seronok.. enjoy.. tgk anak2 happy.. kite jgn ckp lah.. mmg happy sesgt.. ihiks.. jom layan.. sebelum tu diharap anda mempunyai masa terluang yg lame utk melayan cite2 hamba dibwh ni ye.. hihihi

Mula2 sampai of coz la kna check in dulu.. buat regangan otot jap atas katil empuk di apartmen Carribean Bay Suite.. aku amik pakej utk 4 dewasa dgn apartmen 2 bilik wif kedua2 bilik disediakan dua single bed yg dicantumkan mmg selesa tuk kami 5 beranak sekali dgn sarapan.. then tiket utk 4 dewasa ke Safari parks (wild savanah + Night jungle) dan tiket 4 dewasa juge ke Waterpark la... total ialah RM668.. ok la kot sbb rege apartmen saje utk peak season adalah rm 517 semlm xtermasuk rege tiket ke park2 lg.. huhu
 jimat amik pakej ni lagi kan.. hehe

ruang tamu apartmen.. xdan nk relax2 kat ruang ni pun.. hehe
Kunjung ke sini dulu.. nk mandi manda dulu mmg xsempat..
memandangkan water park tutup 6.30pm.. esk sajelah ye..
Mase line up anak dara ni merengek jek..
mane bleh tahan tgk along n angah enjoy katak lari sana sini kan..
"nk tuwon.. nk tuwon mummy..." 
"Shhhhhh.. Azra takmo nanes.. duk yiam2 eh.." pesan abg ngah
aaaargh.. dpt turun gak ngko eh.. aku gak yg kna handle.. errrrrr~~
"Ariq nk nengok hewan2 ni smua eh.. "
sorry la sayang.. xsempat tgk smua sbb kami sampai da pkl 4pm..
Wild Savanah tutup pkl 5pm.. huhu 
Taim Mummy line up ni ler keje budak berdua ni..
"Hati2 tau along.. gigi lion tajam tu..!!
"Along x takot r.. along kuat.. leh pijak lion lagi.."
"Ariq pun same.. Ariq pijak kaki lion r.."
Ngauuuuum.. garang mcm lion x kami... hehe
Kami sempat ke sini saje.. memandangkan da lewat ptg.. Night jungle jelah.. huhu
"Malash r lion ni kan along, die tdo jek.."













sepatutnya jam 8 tu ade persembahan sembur2 api kat sini..
 tp malas nk menunggu sbb da maghrib.. snap pentas sunyi jelah..

 rugi lg.. huhu


Mcm biasa la klu ke Safari Park ni.. xde beza sgt pun dgn zoo2
 yg ade di serata negeri.. tp nnt kami nk merasa jugak masuk
 wild savanah sbb dorg ckp wild savanah ni Eye to eye with wild.. 
kira mcm adventure la jugak ye.. haha iye2 aje..

sambung nnt aktiviti kami di Malayan Village..

 tmpt dlm Night Jungle jugak.. hehe
ngantuk banget ni.. bantal pun da melambai2 tu.. k

~till then~

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

3 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

eB said...

kami xpernah sampai lagi. tringin gaks nk pegi. he3

✿.。M.C 。.✿ said...

best eB sini.. utk anak2 rase berbaloi sgt bwk dorg.. da penat2 bwk tgk binatang.. ajak dorg g berendam lak.. ihiks

kaki kembara said...

wah..menarik.hari tu xsempat pi safari ni. just sharing dgn kekawan yang jauh mcm kami.nak budget dan boleh memuatkan ramai orang.pi sewa homestay kat situ.penginapan selesa dan berbaloi dgn kapasiti kami 3 keluarga.berjaya homestay..0133778513/0139818513

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2