'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Thursday, November 8, 2012

Produk tiruan VS kesihatan.. hati2!!

Assalam...

Holla2... hai guys.... nk bebel lg nih... hahaha x puas lak bebel td.. ade jek benda nk bebelkan yek.. biasa la.. nk bebel secara lisan kang ofismate x fokus wat keje.. so bebel kat alam maya jelah.. teketekteketek bunyi keyboard.. konon bz wat keje la kan.. hahaha kna tipuuuuuuuuu je bos aku.. 

Mcm biasa la pepg dtg keje.. harusla bukak pc kan.. da keje all the times guna pc.. klu aku petani len plak rutinnye.. kan2x.. da bukak pc tu wajib ler bukak email.. tgk2 jap email.. xde ape yg menarik pun.. pastu klik icon sebelah.. icon biru ade huruf F tu... haha pe lg.. 'FB' la.. laman sosial yg agak femes gak la.. sape yg xde lg FB ni.. maksudnye x berjaya lg la Mark Zugebek (ntah mcm mane eja nama die) tu promosi FB ke seluruh dunia.. tp ade jugak yg mmg xnk register FB ni.. katenye xde pekdah.. ermmm ske ati korg la..

Bukan sbb tu la aku nk bebel kat sini.. tp yg aku nk bebelkan ialah dlm FB ni da semakin ramai berbisnes.. jdkan FB sebagai laman berbisnes.. yelah.. free kan.. xperlu byr sewa atau royalti atau tax bagai la kan.. masalahnye.. yg berbisnes tu ramai yg amik produk kesihatan n kecantikan.. ramai gak yg jual bju bebdk, kek2, makanan segera dan mcm2 lah.. 

Ikut la pada cara masing2 nk cr rezeki.. cume aku risau skit yg berniaga produk2 berunsurkan penjagaan kecantikan n kesihatan melalui pemakanan.. nak2 produk made in Cina ni.. halal ke??! xde effect ke??!  skang mgkn x nmpk effectnya la kan.. tp nxt 10-20yrs.. camne pulak? mase tu boleh cr ke dealer2 ni blk.. hati2 la.. jgn berbelanja membuta tuli.. klu betul nk jaga kecantikan atau kesihatan directly la jumpe dealer secara face to face n terus berkwn dgn die.. so pape sng nk cerita.. atau nk lebih selamat terus jupe yg pakar.. mintak deskripsi yg sesuai dgn tubuh badan.. lain org kan lain ragam hormonnya... dealer2 tu tau ke??

Sndr pkirla.. tepuk dada ty selera.. byk cara boleh jadi cantik.. janji berlandaskan syariat.. ok.. 

-till then-

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

1 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Mama Adawiah said...

saja nakbgtau: kat cni takleh on9 bf.hehehee..

tapi ya la kak su.macam kak su kata,byk yg juai macam2..produk kecantikan yg merisaukan sy.ada juai bedak,krin pencuci muka,mcm2 la...sy takut gak. sbb tgok efek dia jadi cepat sgt.pakai hari ni,minggu depan dah gebu.lg dasayat,ada yg pakai la ni,la ni la jugek jd gebus....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2