'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Wednesday, March 9, 2011

..JELAJAH BLOG KATEGORI IBU..

Salam Ukhwah...

Macam mane aku boleh terlepas entry dari Mr. Ben nih.. cis!! seb bek sempat lagih... huhu.. jom join.. klik banner tuan penganjur hencem mencem ni, Mr. Ben..



Terma n syarat haruslah dituruti.. antaranya kna jwb soklan2 yg da disediakan oleh Tuan penganjur..

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda : 
Namaku Suzaina Zakaria.. boleh aje panggil aku Su.. nk panggil Mummy Chomel pun aku x kesah.. ahaks!!  aku Mummy kepada 2 org ank lelaki yg sgt chomel.. juge seorg yg sgt simple, sgt peramah n sgt mcm2 lg lah yg elok2 dlm diri aku niih.. kih3x

Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu?
Uiish.. byk sekaliii.. setiap detik yang ku habiskan bersama hero2 kecilku ini adalah kenangan manis bagiku..(^_^) 

Kenangan pahit anda ? 
Ermmm.. kenangan pahitku adalah sekolah bagiku untuk mengenal erti kehidupan sebenar..

Kata kata khas buat si suami ... 
Daddy.. walau pahit yg ditelan, duri yang dipijak, bara yang digenggam dlm menempuh kehidupan ini, Mummy akan terus setia mengharunginya bersama2 Daddy.. bukan harapan yang Mummy berikan tetapi hanya secebis keyakinan.. (^_^) 

Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana .. 
Sayunk.. mummy x ksah sayunk nakal.. asalkan sayunk tahu batas2nya.. mummy cume nk sayunk belajar untuk membezakan yang mane baik dan buruk agar ank2 mummy ni bijak, pandai n arif dlm membuat sesuatu keputusan.. 

Apakah harapan anda kepada anak anda .. 
Aku cume nk anak aku tahu kedudukan aku sebagai mummy dan suamiku sebagai daddy.. bukan intan atau permata yang aku inginkan memadai jika aku dpt melihat kilauannya.. 

Nasihat buat si gadis di luar sana .. 
Wahai anak2 gadis diluar sana..jagalah diri anda, kasihilah diri anda sepertimana ibu dan ayah anda menjaga dan mengasihi anda.. tiada penggantinya seorg ibu dan ayah, hargailah mereka sementara mereka masih ada.. jgnlah dibiarkan walau setitis airmata mereka jatuh kerana kecewanya dgn sikap dan kelakuan anda.. Percaye la tiada tolok bandingnya pengorbanan mereka untuk anda sedari kecil sehinggala anda kini, seorg GADIS..


Ok.. Siap sudah.. jawapan yg sgt ikhlas dari hati naluri seorg isteri, ibu, anak dan kakak... (^_^)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

13 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

Fuuyooh said...

assalamualaikum...
kali pertama singgah cni..
salam kenal, dtg dr blog abg ben :-)..

MuMMy CHoMell said...

@apisv2

Salam knal..
thanx sudi dtg ye.. t kite terjah ok!! on ur mark.. get set... readyyyyy.. (^_*)

MuMMy CHoMell said...

@Fuuyooh

Wa'alaikumsalam..
Salam knal juge..
kali pertama singgah, lenkali jgn singgah je taw..lepak2 kejap..(^_^)
neway thanx ye.. t kite terjah..ok!!

Chekgu Azrine said...

singgah sini dari segmen BA...nice entry...

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang solehah dan berjaya...

Mamaleesya said...

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

shah-kayrul said...

salam kenal...terjah dari blog ben...

seronok baca kisah2 mama dan ibu yang hebat

luckylizan said...

selamat berkenalan mummy chomel (memang comel pun), i dah follow, jom tukar2 link yuk. dapat kita sesama share info tentang ibu2. Anak2 u cantik2 eh.. geram tengok..rasa nak picit2. :)

atie @ ejay said...

salam kenal dr segmen en.ben:)

Cikgu CTE said...

jom singgah blog saya...

blog ni memang best bagi ibu2 baru.. tak ada sensor lagi...

salam kenal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2