'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Saturday, March 5, 2011

...Surprise tuk Along x menjadi (T_T)..

Salam Ukhwah...

Monink oulss!! Pg ni bgn awal giler even ari cuti.. sbbnye aku teruja nk buat sesuatu utk along sebelum die bgn tdo.. tp sedang aku mandikan Ariq.. tup..tup along da kat belakang aku.. alah x jd surprise aku tuk die.. (T_T)..

Along.. dlm usia 2thn 4 bulan br pandai mengira dari 1-8 sahaja.. itupun kadang2 berterabur.. tp br2 ni aku dgr along mengira hingga ke sepuluh.. satu2 dan tersusun.. tetbe hati naluri ibuku mengembang2.. ntah la eik.. bangga kot ank boleh belajar sndr.. aku x pernah fokus tuk duduk n ajar die.. cume aku praktikkan bile kami turun naik tangga.. tekan button lif.. dan kire mainan2 yg die susun.. akhirnye.. dr mulut die sndr aku mendengar die mengira.. syahdu giler2.. 

Dan tambahan bile kitorg lepak di mamak time nk order tu die akan riuh mengira sbb bile Daddy die order ade sebut teh 'o' ais satu. milo 2..roti 2.. jd die pun terikut2 n akhir ayat die, die akan sebut 2 singgit..hahaha (tiru watak Mail dlm Upin Ipin) ..Along.. Along..

Beberapa hari yg lalu g Tesco, Kajang.. semata2 nk dptkan pool utk along.. sbb kenangan di A'famosa bermain2 difikiran aku.. Along ske mandi.. n terjerit2 pggl aku.. "Mummmmmy..Mummmmy.. along beghenang..along beghenang laju miiiii.." aku cume tersenyum n dlm ati aku, along akan dpt pool die klu die pandai buat sesuatu.. kire mcm reward die la.. dan kini... 
 

Teruja sgt smpi xnk berbaju..huhuhu

Ini lah yg aku maksudkan.. aku ingat nak siapkan awal2 so die bgn tdo terus nmpk.. tp td die pun duk mengepoh mase aku pamkan angin.. jenuh pam aku paksa Daddy die yg nunggu tuk diisi air.. kih3x..


Sangap2 Daddy kna paksa... hahaha!!


Malu.. tutup bebird tp xnk berbaju.. kih3x


senyuman yang aku x boleh beli dimana2 sekalipun.. (^_^)


Gembirenya hati x terluah dgn kata2 bile lihat kegirangan anak yg teruja dengan ape yg kite lakukan utk die..  

K lah.. korg layanzzzzzzzzz jelah k...
Thanx 4 reading.. ;)

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

7 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Fadzillah Kamarudin said...

cutenya...

Mama2Q said...

alah cumel budak bogel itu....hahah...tak alu la along...

Mama2Q said...

cumel la budak tak berbaju itu..hahaha..tak alu la along....

MuMMy CHoMell said...

@Mama2Q

Comel3x... meaceh auntie Fadzillah n mama2Q.. (^__^)

Zie said...

Salam.. meh sini join contest ni plak..

http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/03/contest-si-manjaku-comot-tapi-comel-by.html

cira said...

mama mica pun beli yg baru... sbb yg ari tu kecik sgt.. tp araf nye mcm lagi besar jek.

aku beli yg rm14.90 tu je.. ko beli yg rm19.90 ek zai?

MuMMy CHoMell said...

@cira

"mama mica... mummy bli kat Tesco rm 16.90 jew" araf said..

cira.. aku mmg cr saiz yg ngam2 tuk letak kat balkoni.. kui3x..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2