'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Salam Ukhwah...

Best segmen kali nih.. best sbb ade beberapa kenangan yang aku xkan mgkn lupe mase zaman sekolah dolu2.. oops sebelum tu knala patuhi syarat nk masuk segmen org nih.. korg nk join korg klik banner abg Macho ni ea.. 



syarat kedua.. pe lg buat karangan kenangan zaman sekolah la kan.. hehehe xkesah la kan pahit atau manis.. tp pada aku smua pun manis.. walaupun kenangan ni adalah kenangan aku dilempang cikgu.. hahaha.. jom2 ikuti kisahnye.. layaaaaaaaaan...

Aku adalah seorg pelajar yang agak nakal.. klu tgk sekali imbas org kate mcm muka budak parit la.. ketika tu perangaiku ala2 tomboi.. aku bukan kesah dgn penampilanku yang klu dikenang blk tersenyum aku sorg2.. alahai selekehnye aku... (^_^)

Geografi adalah satu subjek yg sgt aku meluat tetapi terpaksa aku fokuskan sbb Cikgu Meow ni sgt2 la garang.. (kitorg gelar die cikgu meow sbb muke die garang mcm kucing nk bercakor).. 

Die suke membebel.. pastu bila suh salin nota biasanye cikgu2 akan tulis di blackborad kan?! tp die x.. die suke bace.. so kitorg kna tulis satu2 yang die bace.. bangang giler aku rase mase tuh.. huh!! tp mase die dok bace mase tu lah aku conteng2 dlm buku nota.. ngehehehe

Tika aku sedang menconteng2 buku tuh member sebelah ni sbok praktik flying kiss style Jadim.. korg ingat x drama melayu mase tu heronye adelah Rashdan dan Eizlan Yusof.. tajuknye Jaguh.. ala kisah main2 badminton tuh..
Aku pun mencelah.. ajar die style yg betul si Jadim buat.. tup2.. mase aku buat tuh Cikgu Meow ternmpk.. aduuuus kantoi sudah.. mase tu kami bertiga.. jiran sebelah n jiran depan meja aku.. tetbe memetir suara Cikgu Meow nih...
Cikgu Meow: " Wei... korg bertige tu buat ape?"
aku: "Eh xde... kitorg salin nota nih.." sambil aku jungkitkan skit buku nota aku yg penuh dgn lirik lagu tuh.. hahaha...
Cikgu Meow: " Korunk ingat Cikgu x nmpk ape korunk buat? korunk tiga2 kedepan cni!!"

Aku n the gang pun bertolak2 ler jalan kedepan.. malu la siot.. sbb berdiri memaling ke pelajar lain.. 
Cikgu Meow: " korunk tunjukkan pada kwn2 lain korunk buat ape td, skarang.. buat sorg2!"

Aduuuh.. malu giler nk mampus.. siyes.. mase ni aku ingat aku da mcm wayang opera tu kot.. pucat n tambah merah2 kat pipi, dahi n dagu...hahaha
aku try lawan lg.. "mane ade kitorg buat pape cikgu.. kitorg salin nota.. pastu td sy sisingkan lengan sy skit"
Cikgu Meow: " ko jgn nk menipu.. cikgu nmpk terang2 ape ko buat.. kang sorg2 cikgu lempang"

Aduuh.. aku da xleh nk pretend.. sbb mmg terang2 die nmpk ape aku buat.. hahaha.. Tup2.. pang.. pang... pang... tetbe kna sorg sekali.. peeergh.. naseb aku yg last so momentum x r kuar sgt.. yg member sebelah kna dulu.. mau menyala muke die.. naseb xde belang 5 jari tu je..  law x.. ko tunggu la Cikgu Meow.. law tayar ko x pancit 3.. at least 1.. hahaha..

Dan korunk nk taw.. lepas dilempang kitorg dipaksa gak buat flying kiss style Jadim tuh tanpa berenti smpi la kelas abis.. malu siot.. abis je kelas rase mcm nk menyorok bwh meja.. hahaha pengajaran!!

Itu la die... kisah yg aku x bleh lupe n xkan lupe... kelakar giler la siot bile dikenang blk.. sebenarnye byk lg kisah aku lawan2 cikgu ni.. sbb tu aku skolah x pandai sgt.. SPM pun aggregat belas2 jew.. budget nk 10A la kan.. haha petwuuuuui... 

Uishh panjang nye cite... ni da mcm 1000 patah perkataan jew.. keh3x.... 

p/s: moral of the story.. sayangila guru anda supaya pelajaran anda diberkati.. Guru2 adala tangga tuk anda menuju ke puncak cita.. pieceeeeee.. \m/(>_<)\m/

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

13 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

amie... said...

salam....
hehehehe....malu jgk klo kne dende diri kt dpn....rse nk tinggal kn kepala dlm beg sblm g depan.... (^_^)

4k3m[PIJA] said...

Pengalaman indah tu, hehe..
Datang dari segmen abg ben.

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Maha raja lawak

aynadys said...

Salam kenal. Dari blog BA. Cite yang menarik. Sudi jengah blog saya. Tq :)

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

Cik Cempaka said...

haha..best tak kena pelempang

Memang ganas tol cikgu tu ek.

kite pun tergedik-gedik join segment ni jugakkk ^^

MuMMy CHoMell said...

@amie...

ye r.. bukan malu kna berdiri je.. malah kna buat flying kiss tu skali smpi abis kelas... huaaargh... mase tu rase nk simpan muke dlm poket je rase..huhu

MuMMy CHoMell said...

@4k3m[PIJA]

hehe.. mmg indah... law teringat je kan confirm la menyengih je... kih3x

MuMMy CHoMell said...

@fuuyooh

salam knal jugak... tq sudi singgah!!

MuMMy CHoMell said...

@aynadys

Salam knal.. ok, jap g MC terjah ea

MuMMy CHoMell said...

@Alya Esprézzo ✿

eei chaaaaaaaaaak!!.. kite da vote.. hehehe tq..

MuMMy CHoMell said...

@Cik Cempaka

peeergh best giler.. mcm rase nek roller coaster.. hehehe

Cikgu paling garang lam sekolah MC mase tuh..

nnt kite bace cite awk k.. TQ singgah!!

Sal Saari said...

kenangan terindah adalah di alam persekolahan..
di situlah bermula segala galanya..

dah follow..
jom intai2 blog saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2