'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Wednesday, February 9, 2011

aduuuh!! nk EBP tp....

Salam Ukhuwah...


Ari ni aku terpkir2 klu tindakan aku ni betul atau tidak.. tp semlm aku da mula kan.. nk tau ape die??! EBP.. Eksklusif Breast Pump.. huhuhu


Aku rase confirm korg boleh rase ape yg aku rase ( bg ibu2 yg BF baby merekalah kan...) Sedih, kecewa dan merana jiwa bile baby menolak tuk BF.. bile dibg mengamuk2, menolak-nolak B dan lg teruk berpalingkan muka.. owwwh ankku.. knape buat Mummy begini... Mummy ikhlas dan penuh kasih sayang suakan padamu.. jgn la ditolak ape lagi berpaling.. 


Dulu Ariq terkejar2 mencari...
Dulu Ariq menangis2 bila Mummy lambat skit..
Dulu Ariq penuh selera menikmatinya...


Kini Ariq menangis2 tidak menginginkannya..
Kini Ariq menolak bila melihatnya..
Kini Ariq pandai berpaling darinya..


Kenape naaak?? ape salahnya.. atau mgkn silapnya dari Mummy sndr..
klu lah Ariq boleh berikan jawapannya.. tidak lah hati Mummy meruntun2 ingin tahu..


Mgkn silap pada Mummy..
yang sbuk dgn aktiviti sndr..
Mummy serahkan pada bibik uruskan Ariq..
Itu kerana Mummy xnk Ariq confius bile Mummy keje..
atau Ariq tau membezakan ari keje dan ari cuti Mummy..


Ariq da x berjaga mlm.. Mummy bgn memlm..
siapkan bekalan tuk Ariq esk.. selalu memlm Ariq cari n terkam B Mummy..
tp kini Ariq ignore Mummy.. keseorangan Mummy di mlm yg hening..tp ditemani bunyi Spectra 3 
yg sayup2 dlm poket begnya.. huhu sedih Mummy Ariq!!


Aku x bersedia sebenarnya.. aku x suke bg Ariq yg dlm fridge.. sbb x fresh dr ladang..(walaupun aku tau ia tetap lbh baik dr FM).. aku terpaksa akur bg dlm fridge disiang ari tika aku bekerja..
tp dimlm ari aku lbh bersedia tuk Ariq direct jew..  sebenarnye aku malas nk bgn n duduk tuk pump..


alahai.. kepada ibu2 yg ade xperience camni.. motivate ler aku ni.. supaya x terasa sgt kecewa begini..
aku nk starting direct BF Ariq.. tolong lah bg aku tips agar mudah bg aku tuk pujuk Baby Ariq ni...huhuhu!!






♥...SinGGah LaGi Ye...♥

4 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

lydzar said...

owh nk kena relactate ni..maybe boleh pujuk2 and bagi nenen time dia tengah mamai tu..buat skin-to-skin contact time breastfeeding..

MuMMy CHoMell said...

da.. siap bukak shirt n B** lg..tp baby tolak2 n palingkan muke..tgk die meraung2 smpi merah padam muke die.. lengan ni smpi lenguh tahan postur bdn baby ke B..tp baby pun mesti sakit bdn kan sbb beriya2 tolak kite... huhuhu

Mrs. Adnan said...

sabarlah su..maybe baby merajuk kot sebab aku pun pernah ada experience macam tu..acu cuba try bf sebelum dia lapar..sua2kan je puting kat mulut dia..isap tak isap lain cite,jangan dipaksa sangat..lama2 ok la die..baby tak puas bermanja tu & confuse sebab slalu minum dalam botol kan..

MuMMy CHoMell said...

mgkn ye..ariq da merajuk.. atau sebenarnye dia da sedap hisap puting botol tu..sbb aku perasan bila die hisap B..terus die mcm nk tarik..agaknye lembut sesgt.. sbb aku guna tomme tippee bentuk da mmg mcm B tp die kenyal skit kan...aku akan bg mase die lapar.. sanggup die menjerit2 n tahan lapo.. aku takut kang masuk angin plak...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2