'

✿Terima kasih sudi singgah sini.. leave ur jejak here K.. i'll visit u later✿

Sunday, February 20, 2011

..Penangan ShoPPing..

Salam Ukhuwah...

Aduuuuuuuh.. nk mengeluh jap.. org kate mengeluh tu x baik.. ye ke??! tp aku ske mengeluh.. skang ni aku mengeluh sbb penat, berkeringat rase cam melekit2 muka ni baru blk dr bli brg keperluan dapur n A'raf sekali kat Mydin.. cuaca Putrajaya tgh panas terik.. nk masuk ptg lak da nk gelap.. mcm nk ribut jek.. eh2 bukan nk cerita pasal ramalan kaji cuaca kat cni... tp nk bgtau yg belanja di Mydin saje aku telah berabis sbyk.... uisssh segan ar nk ckp.. korg ikuti jelah kisahnye.. scroll..scroll.. jgn x scroll..
*
*
*
*
*
*
*
x lah penuh mane kan....

Berpeluh2 member kemas brg.. sebagai mdm aku duk rase aircond ler

see2.. xpercye.. sbb xde logo Mydin??!.. tp tgk mase tuh!!


Kat Mydin jek br..  lum g Jusco lg, carrefour ke.. huaaaaarghh!! Korg ingat aku nk bwk cash  5, 6 rat pegi Mydin.. ooooh tidaak... tidak sama sekali..  keje gilo!! aku selalu mintak tlg kat makcik ni.. baik hati die.. semoga Allah murahkan rezeki padanye lg..kih3x.. jap.. jap.. aku nk interprem wajah makcik mulia ni.. nk tgk?! nk tgk la tuh... yelah mane tau korg jupe makcik ni.. leh mintak tlg plakkan.. hihi.. meh2.. cam abis2 muka makcik ni ye....
*
*
*
*
*
*
*



 Kwah3x!! x lawak kan?!! sowie r ye da mmg aku pggl die makcik..kih3x.. makcik2 bulan ni sy byr separuh dulu bleh x?!! mcm terdeficit plak belanja mulan ni.... huhuhuhu!!


Aku berbelanja mcm ni biasanye 2kali sebulan.. yang meninggikan figure tu adalah dr susu along.. susu tu borong untuk guna dlm 2 mggu.. nnt awal 2 mggu tuk bulan br.. mcm ni lg.. tp biasa awal bulan x smpi 4 rat.. biasa aku estimate semggu pasti 1 ke 2 rat.. fenin gak ar.. sbb aku terpaksa delay blk kg.. dlm 2, 3 bulan sekali br blk.. ermmm.. kepada adik2 sedang belajor tu.. belajor sungguh2 ye.. sok2 zaman korg silap2 satu troli ni mau ke 1 rib plak.. huhu (mintak dijauhkan la)... fenin2...

♥...SinGGah LaGi Ye...♥

6 BuDak CoMel MenYamPuk.. :

Zana_MamaBatrice said...

boleh tahan jugak sekali berbelanja...tp biasalah tu kan....nak2 susu anak, pampers lagi....tak kisah ler...

MuMMy CHoMell said...

zana... tu lah.. nasib baik a'raf da x pki pampers.. adik die plak da start pki cd n ebm je.. bertambah jimat.. klu x.. xtaula..huhuhu

Cik Yana said...

Bila berkeluarga mesti menggeleng tengok bil shoping. Hehehe~ Yang single ni pun duit tak cukup tiap-tiap bulan :P

MuMMy CHoMell said...

ye cik yana...uiiish..lbh kurg ar kite.. (cite mummy dolu2 r).. cik yana da kna belajo belanja berhemah.. x fenin sgt t..:)

Mrs. Adnan said...

haha..memang gile lah shopping, tp aku pun akui mydin mmg murah tang susu dgn pampers budak.nasib baik bf kan?

MuMMy CHoMell said...

huaaarggh..mmg meg.. mase nk bayo tu issh menggeletar gak r.. tbe r mase ko nnt..kih3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2